Noua Zeelandă pune capăt majorităţii restricţiilor COVID

Noua Zeelandă a renunţat luni la regulile privind purtarea măştilor şi la cerinţa de vaccinare, punând capăt unora dintre cele mai stricte măsuri din lume privind pandemia COVID-19, la aproximativ doi ani după ce au fost puse în aplicare.

236 afișări
Imaginea articolului Noua Zeelandă pune capăt majorităţii restricţiilor COVID

Noua Zeelandă pune capăt majorităţii restricţiilor COVID

Premierul Jacinda Ardern a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că a sosit momentul ca oamenii să trăiască fără restricţiile extraordinare existente anterior, scrie Reuters.

"În sfârşit, în loc să simţim cum COVID dictează ce se întâmplă cu noi, cu vieţile noastre şi cu viitorul nostru, preluăm controlul", a declarat Ardern.

"Pentru prima dată în ultimii doi ani, putem aborda vara cu certitudinea de care au nevoie neozeelandezii şi afacerile, contribuind astfel la stimularea unei activităţi economice mai puternice”, a adăugat ea.

Toate cerinţele privind purtarea măştilor au fost eliminate, cu excepţia unităţilor de îngrijire medicală şi a celor de îngrijire a persoanelor în vârstă.

Doar persoanele pozitive la COVID-19 vor trebui să se izoleze timp de 7 zile, în timp ce contactele lor nu mai sunt obligate să facă acest lucru.

Toate mandatele guvernamentale de vaccinare vor fi, de asemenea, eliminate pe 26 septembrie, a declarat Ardern, adăugând că angajatorii vor decide acum dacă vor cere sau nu ca angajaţii lor să fie vaccinaţi.

De asemenea, guvernul va elimina toate cerinţele de vaccinare pentru călătorii care sosesc şi pentru echipajul aerian.

Răspunsul rapid al Noii Zeelande la pandemie, regulile stricte privind pandemia şi izolarea sa geografică au ţinut-o în mare parte ferită de virus până la sfârşitul anului trecut.

Guvernul a renunţat la politica de zero-COVID în acest an, odată ce populaţia a fost în mare parte vaccinată. De atunci, virusul a fost lăsat să se răspândească.

S-au înregistrat 1.950 de decese şi aproximativ 1,7 milioane de cazuri confirmate de COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici