Noul ministru al Muncii a anunţat una dintre posibilele cauze care au dus la întârzieri la calcularea pensiilor

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a spus, după controlul de la Casa de Pensii Sector 6, că cele 45 de zile necesare calculării pensiilor sunt cu mult depăşite, subliniind că întârzierile apar din cauza sistemului informatic, însă nu exclude varianta unui management defectuos.

1022 afișări
Imaginea articolului Noul ministru al Muncii a anunţat una dintre posibilele cauze care au dus la întârzieri la calcularea pensiilor

Noul ministru al Muncii a anunţat una dintre posibilele cauze care au dus la întârzieri la calcularea pensiilor

Cele 45 de zile care sunt enunţate în lege sunt de mult depăşite, de fapt, ca o consecinţă a nenumăratelor paliere în care se intervine în calcularea pensiei, a spus, printr-un comunicat de presă, Violeta Alexandru.

„Rezultă un proces anevoios, netransparent pentru pensionari, un proces în care omului nu i se comunică datele reale, respectiv cât durează în practică procesarea dosarului lui de pensie. Sunt oameni cărora li se spune un termen, nerespectat ulterior, şi care nu dispun de resurse pentru a-şi asigura cheltuielile zilnice de trai, respectiv plata utilităţilor”, a declarat ministrul Muncii.

Aceasta promite măsuri în ceea ce priveşte comunicarea corectă a acestor termene, de la momentul depunerii actelor, până la momentul intrării pensiei în contul persoanei. Ministrul vrea să înţeleagă în profunzime problemele din sistem pentru a le rezolva.

„Voi cere oficial statistici, dar impresia mea este că poate ajunge acest termen până la 6 luni în practică”, a mai spus Violeta Alexandru.

Ministrul a mai subliniat că întârzierea ar putea fi cauzată de sistemul informatic, însă nu exclude varianta în care să fie vorba despre un management defectuos.

Noul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, s-a prezentat, vineri dimineaţă, la sediul Casei Locale de Pensii Sector 6 pentru a face verificări după ce a primit sesizări de întârziere a calculării pensilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici