Noul ministru al Muncii, Dragoş Pîslaru, promite că indemnizaţiile mamelor se vor majora anul acesta, dar nu ştie dacă de la 1 iulie

Noul ministru al Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat că indemnizaţiile pentru mame se vor majora anul acesta, dar nu se ştie deocamdată dacă de la 1 iulie pentru că "este de văzut" dacă rectificarea bugetară din iunie "va permite".

1882 afișări
Imaginea articolului Noul ministru al Muncii, Dragoş Pîslaru, promite că indemnizaţiile mamelor se vor majora anul acesta, dar nu ştie dacă de la 1 iulie

Noul ministru al Muncii, Dragoş Pîslaru, promite că indemnizaţiile mamelor se vor majora anul acesta, dar nu ştie dacă de la 1 iulie (Imagine: Bogdan Stamatin/ Arhiva Mediafax Foto)

Pîslaru a făcut această afirmaţie, marţi, cu ocazia susţinerii primei conferinţe de presă în calitatea de ministru al Muncii.

"Este de văzut dacă rectificarea, care de obicei are loc exact în acea perioadă, va permite de la 1 iulie. Mai avem şi o problemă tehnică legată de sistemul informatic la care lucrăm deja. Astăzi am discutat cu colegii această problemă. Dar în acest moment ce pot da asigurări este că tratăm foarte serios această problemă şi că aşa cum arată lucrurile acum în acest an vom avea implementarea acestui act normativ", a spus ministrul Pîslaru.

El a mai precizat că majorarea indemnizaţiilor ar trebui să intre în vigoare la 1 iulie, potrivit legii votate de Parlament, lege asumată de Guvern, dar nu s-au identificat toate sursele de finanţare.

De asemenea, ministrul Muncii a anunţat că Executivul e "în comunicare" cu preşedintele Klaus Johannis pe acest subiect.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat luni legea privind indemnizaţiile pentru mame şi a cerut guvernului să găsească soluţii de finanţare astfel încât actul normativ să fie aplicat cât mai repede posibil.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici