Noul prefect de Gorj, fost "agent de dezvoltare" la un cazinou, instalat în funcţie

Noul prefect de Gorj, Alin Văcaru, în vârstă de 35 de ani, fost "agent de dezvoltare" la un cazinou din Târgu Jiu, a fost instalat în funcţie, joi, după ce fostul prefect Claudiu Teodorescu a fost eliberat din funcţie săptămâna trecută, fiind numit secretar general adjunct la Ministerul Justiţiei.

1229 afișări
Imaginea articolului Noul prefect de Gorj,  fost "agent de dezvoltare" la un cazinou, instalat în funcţie

Alin Văcaru, noul prefect de Gorj (Imagine: Gigi Ciuncanu/ Mediafax Foto)

Guvernul a fost reprezentat la ceremonia organizată în sediul Prefecturii Gorj de subsecretarul de stat în MAI Doru Dumitrescu, care a dat citire hotărârilor de guvern prin care fostul prefect Ion Claudiu Teodorescu a fost eliberat din funcţia de prefect, în locul său fiind numit Alin Vasile Văcaru.

Noul prefect, în vârstă de 35 de ani, a depus jurământul, apoi le-a spus celor prezenţi că doreşte să facă o carieră în administraţia publică.

"Începutul acestei cariere reprezintă pentru mine un început de care vreau să fiu mândru şi care atunci când se va termina, vreau, indiferent de cât va dura el, să plec aşa cum am plecat din toate funcţiile, vertical şi onest. Ştiu că nu va fi uşor. Aş vrea să le mulţumesc tuturor prietenilor şi colegilor care în aceste zile au fost alături de mine şi care nu au fost tocmai relaxante pentru mine. Le mulţumesc din suflet şi le spun că nu-i voi dezamăgi prin exercitarea funcţiei de prefect al judeţului Gorj”, a declarat prefectul Văcaru.

Noul prefect de Gorj a mai spus că va dovedi în perioada următoare că toţi cei care nu au încredere în el în acest moment îşi vor schimba părerea.

"Cei care m-au contestat în această perioadă, invocând tinereţea şi lipsa de experienţă în administraţie, sper să îşi schimbe această părere prin ceea ce o să fac şi ce o să aduc bun în cadrul Instituţiei Prefectului, al mandatului pe care îl încep astăzi", a mai spus Văcaru.

Ulterior, prefectul a comentat la întrebările adresate de jurnalişti privind experienţa pe care a acumulat-o cât timp a lucrat la un cazinou din Târgu Jiu: "În primul rând vă aduc aminte că am fost agent de dezvoltare, acolo am coordonat 15 oameni, nu am fost şef de sală. Şi dacă aş fi fost şi şef de sală nu mi-ar fi fost ruşine, pentru că am muncit, nu am furat".

Subsecretarul de stat în MAI Doru Dumitrescu a declarat, la rândul său, că se bucură că reprezentatul Guvernului în teritoriu este un om tânăr, chiar dacă acesta nu are experienţă.

"Chiar dacă nu are experienţă, îl recomandă activităţile anterioare depuse pentru această funcţie şi pe noi ne bucură cu cât sunt mai mulţi tineri promovaţi. E un moment de satisfacţie şi de bucurie pentru noi. Îi cunosc CV-ul, l-am văzut, şi alţii au ocupat şi alte funcţii. Contează ce faci în prezent şi ceea ce vei face în perspectivă", a spus Dumitrescu.

De asemenea, liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a declarat că Alin Vasile Văcaru a fost doar una dintre opţiunile organizaţiei pentru ocuparea funcţiei de prefect. Acesta a spus că restul membrilor PSD care figurau pe lista cu propuneri ale filialei nu au acceptat să devină prefect al judeţului, ocupând alte posturi în administraţia locală sau judeţeană.

"Orice activitate în viaţă te ajută, nu neapărat că a fost şef de sală la jocuri îl poate ajuta. Dacă merge mai departe şi dacă ne gândim ce înseamnă activitatea unui prefect, s-ar putea să îl ajute foarte mult”, a spus Cârciumaru.

Alin Văcaru a fost membru PSD Gorj. În ultimele zile, el a demisionat atât din funcţia de membru al PSD Gorj, cât şi din cele de consilier judeţean, de membru în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, de preşedinte al Consiliului de Administraţie la un spital din subordinea Consiliului Judeţean Gorj, precum şi din cea de director adjunct al societăţii Minprest Serv SA, o societate din subordinea Complexului Energetic Oltenia.

În trecut, Alin Vasile Văcaru a lucrat ca tehnician la o fabrică din oraş, iar în perioada 2007 - 2008 a fost "agent de dezvoltare" la un cazinou din oraş, în anul 2008 el demisionând temporar din PSD pentru a putea candida ca independent la Consiliul Local Târgu Jiu, filiala nesusţinându-l pe lista cu primii zece candidaţi. Văcaru a obţinut atunci puţin peste 400 de voturi, iar ulterior a revenit în PSD, fiind ajutat de organizaţie să ocupe diferite funcţii la instituţii sau societăţi de stat, lucrând pentru o perioadă inclusiv ca profesor la un liceu din oraş.

Postul de prefect al judeţului Gorj a devenit vacant după ce fostul prefect Ion Claudiu Teodorescu a fost numit secretar general adjunct la Ministerul Justiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici