Noul prefect de Buzău Maria Buleandră a depus jurământul în costum de schi

Prefectul judeţului Buzău, Maria Buleandră, instalată în funcţie după demiterea lui Gabriel Baltă, care nu a ştiut, în timpul viscolului, care erau cele cinci localităţi izolate în judeţ, a fost învestită în funcţie, vineri, ea depunând jurământul îmbrăcată în costum de schi.

1969 afișări
Imaginea articolului Noul prefect de Buzău Maria Buleandră a depus jurământul în costum de schi

Noul prefect de Buzău Maria Buleandră a depus jurământul în costum de schi (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Noul prefect de Buzău a fost instalat în funcţie în cadrul unei ceremonii foarte scurte, la care a luat parte şi secretarul de stat Iulian Matache, desemnat să conducă operaţiunile de deszăpezire în judeţ după demiterea lui Gabriel Baltă din postul de prefect.

Secretarul de stat Iulian Matache şi-a cerut scuze, în faţa şefilor instituţiilor deconcentrate, a primarului municipiului, Constantin Boşcodeală şi a preşedintelui Consiliului Judeţean, pentru faptul că ceremonia de învestire în funcţie a noului prefect trebuie să se desfăşoară în grabă şi pentru faptul că nici el şi nici noul prefect nu sunt îmbrăcaţi adecvat evenimentului.

Noul prefect de Buzău, Maria Buleandră, a depus jurământul echipată în costum de schi, în timp ce secretarul de stat era îmbrăcat în blugi şi într-o cămaşă sport.

"Obiectivul meu imediat este acela de a rezolva problemele cu care se confruntă judeţul Buzău în această perioadă, după codurile portocalii şi roşii. Mă angajez să îndeplinesc responsabilităţile la nivelul aşteptărilor cetăţenilor şi voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a îmbunătăţi relaţiile Instituţiei Prefectului cu toate autorităţile publice locale, serviciile publice deconcentrate şi societatea civilă. După rezolvarea problemelor din această perioadă vă voi comunica priorităţile pe care le am în vedere la nivel de judeţ", a declarat noul prefect, Maria Buleandră.

Noul prefect de Buzău, Maria Buleandră, are 42 de ani, este jurist, iar din anul 1991 este angajată în Prefectura Buzău. Înainte de a fi numit prefect, ea a fost şef al Serviciului Controlul Legalităţii, al Aplicării Actelor Normative, Contencios Administrativ, Aplicarea Apostilei şi Relaţii cu Autorităţile Locale, ocupând acest post din 2006 şi având ca atribuţii controlul legalităţii actelor administrative şi reprezentarea instituţiei la instanţele de judecată.

În perioada 1991 -2000, Buleandră a lucrat la departamentul de relaţii cu publicul şi resurse umane şi s-a ocupat de organizarea audienţelor cu cetăţenii, după care a ocupat mai multe funcţii în instituţie.

Maria Buleandră este absolventă a Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti", Facultatea de Drept, şi are mai multe masterate în domeniile contencios administrativ şi ştiinţe juridice.

Prefectul de Buzău Gabriel Baltă a fost schimbat din funcţie miercuri, la o zi de la vizita în judeţ a vicepremierului Liviu Dragnea şi a ministrului Apărării, Mircea Duşă, care au mers să verifice modul în care au intervenit autorităţile pentru deszăpezire.

Întrebat de jurnalişti, în timpul vizitei celor doi miniştri, dacă ştie câte localităţi mai sunt izolate în judeţul Buzău, Baltă spunea că mai sunt cinci comune izolate, iar întrebat care sunt acestea, el nu a putut preciza.

"Sunt cinci localităţi izolate, nu le cunosc. Nu am lista acum. Sunt Brădeanu, Vâlcelele, nu le ştiu pe toate în amănunt, se lucrează acolo", afirma Gabriel Baltă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici