Noul spital pediatric cu profil regional din judeţul Cluj va avea peste 600 de paturi

  • Viitorul spital pediatric cu profil regional din judeţul Cluj va avea peste 600 de paturi.
  • Potrivit autorităţilor judeţene cele mai multe paturi vor fi pentru pacienţi, dar vor fi şi unităţi pentru ambulatoriu şi pentru însoţitori.
  • Organizarea a fost realizată de specialişti.
147 afișări
Imaginea articolului Noul spital pediatric cu profil regional din judeţul Cluj va avea peste 600 de paturi

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Cluj, viitorul spital de Pediatrie va avea 510 paturi pentru spitalizarea continuă, 50 pentru spitalizarea de zi şi 65 de paturi pentru însoţitori. Structura organizatorică a fost realizată de specialişti la solicitarea autorităţilor judeţene.

Studiul a vizat, în principal, identificarea necesarului de paturi, definirea circuitelor şi a cerinţelor privind organizarea lor, gruparea funcţiunilor şi tipurile de finisaje necesare.

„Este un studiu extrem de important, care ne indică modul în care trebuie organizat Spitalul Pediatric Monobloc pentru a satisface cât mai bine nevoile micilor pacienţi şi pentru a corespunde celor mai exigente standarde în domeniu. Cu siguranţă, va fi cel mai modern spital de acest tip din România şi va deservi judeţul Cluj şi întreaga regiune pentru foarte mult timp”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

În viitorul spital, se va pune accentul pe îmbunătăţirea experienţei la internare a copiilor şi însoţitorilor lor, prin reducerea stresului provocat de procedurile medicale. Nu în ultimul rând, în spitalul cu profil regional se va construi o grădiniţă, vor fi amenajate trasee de plimbare şi spaţii de joacă şi vor fi magazine de jucării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici