Nu există un plan concret pentru redeschiderea şcolilor, fapt ce l-a făcut pe Alexandru, preşedintele Asociaţiei Elevilor, să iasă în stradă

  • Elevii au pichetat astăzi Guvernul, nemulţumiţi de haosul din învăţământ
  • Rădulescu Alexandru, Asociaţia Elevilor: Elevii şi părinţii sunt alarmaţi, autorităţile nu au planuri concrete
  • Marin Popescu, inspector Timiş: Discutăm varianta ca elevii din clasele 0-IV să vină la şcoală
  • Marin Popescu: Elevii de gimnaziu şi liceu să facă cu schimbul, unii să înveţe de acasă, alţii online
229 afișări

Rădulescu Alexandru, Preşedintele Asociaţiei Elevilor, a ieşit astăzi să protesteze în faţa Guvernului. Îţi spune că scenariul privind învăţământul hibrid sau exclusiv online se va putea realiza numai dacă toţi elevii din România vor avea dispozitive mobile şi acces la internet. Ce ştii însă despre sistemul hibrid? Este cel în care o parte dintre elevi vor merge la şcoală, iar alţii vor învăţa online, prin rotaţie. Mircea Popescu de la Inspectoraul Judeţean Timiş atrage atenţia că cel mai bine ar fi ca la nivelul fiecărei şcoli să se decidă cum să se facă cursurile în funcţie de posibilităţi şi riscul epidemiologic.

Rădulescu Alexandru, preşedinte Asociaţia Elevilor: Suntem aici lângă Guvernul României pentru a organiza o acţiune de pichetare. Am venit în urmă cu puţin timp pentru a putea respecta toate normele de distanţare socială. Doresc să ne exprimăm nemulţumirea faţă de autorităţile care nu au nici în acest moment un plan concret pentru redeschiderea anului şcolar. Elevii, părinţii sunt alarmaţi.

Ludovic Orban, premierul României:  Şcoala va începe în condiţiile pe care ni le va permite evoluţia epidemiei. Pregătim deschiderea şcolii pentru orice scenariu posibil. Când vom avea toate datele pentru a furniza o informaţie corectă care să permită elevilor, profesorilor să se pregătească pentru noul an şcolar.

Marin Popescu, inspector şef Inspectoratul Judeţean Timiş: Discutăm şi varianta ca elevii din ciclul primar, asta înseamnă clasele 0-IV să vină la şcoală pentru activităţi faţă în faţă păstrând distanţa socială şi toate circuitele. Elevii de gimnaziu şi cei de liceu, în măsura în care infrastructura şcolară permite, să rămână acasă şi pe parcursul unei săptămâni să împartă clasa pe grupe astfel înât să vină o parte câteva zile la şcolă, o parte acasă şi inversând grupele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici