Nu l-au putut salva. Bebeluşul aruncat în latrină de mama sa, imediat după ce l-a născut, a murit la spital

Bebeluşul din Băleni, judeţul Galaţi, aruncat în latrină de mama sa, a murit, în timpul nopţii de luni spre marţi, la spital. Femeia este cercetată pentru pruncucidere.

1039 afișări
Imaginea articolului Nu l-au putut salva. Bebeluşul aruncat în latrină de mama sa, imediat după ce l-a născut, a murit la spital

Bebeluşul aruncat în latrină de mama sa, imediat după ce l-a născut, a murit la spital

Copilul fusese dus în stare gravă, la Spitalul de Pediatrie din oraşul Galaţi, iar decesul s-a produs în noaptea de luni spre marţi, la Secţia de Terapie Intensivă.

Mama este anchetată de poliţiştii gălăţeni, care au schimbat deja încadrarea juridică a faptei din vătămare corporală în pruncucidere.

„Se face schimbarea încadrării juridice a faptei din vătămare corporală a nou-născutului de către mamă în uciderea nou-născutului de către mamă. Femeia a fost audiată, cercetările vor continua, se va face şi o expertiză psihiatrică”, a declarat, la solicitarea corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Gabriela Costin.

În prezent, femeia este internată în spital, iar audierile vor continua după externare. Ea mai are încă nouă copii, toţi aflaţi în centre de plasament.

Bebeluşul a fost găsit duminică în satul Băleni, din judeţul Galaţi.

Din primele cercetări a reieşit faptul că nou-născutul ar fi fost aruncat în latrină chiar de mama sa, o femeie de 33 de ani. Copilul a fost scos din latrină de echipele de pompieri, poliţişti şi medici, care s-au deplasat la faţa locului în urma unui apel la 112. Un bărbat a anunţat autorităţile că dintr-o toaletă din spatele casei se aude plânsetul unui copil.

Bebeluşul a fost transportat în stare gravă la spital, dar a decedat în ciuda eforturilor medicilor de a-l salva.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici