Nu mai sunt locuri la ATI în Bucureşti. Pacienţii sunt transferaţi în alte oraşe

  • Situaţia din Bucureşti a ajuns într-un punct critic
  • Bucureştiul nu mai are locuri disponibile la Terapie Intesivă
  • Bolnavii în stare gravă din Bucureşti sunt transferaţi în alte oraşe
  • Responsabilii se pregătesc să mai mute zece pacienţi
466 afișări
Imaginea articolului Nu mai sunt locuri la ATI în Bucureşti. Pacienţii sunt transferaţi în alte oraşe

Nu mai sunt locuri la ATI în Bucureşti. Pacienţii sunt transferaţi în alte oraşe

În ceea ce priveşte locurile la ATI, situaţia din Capitală este una critică. Ieri cinci pacienţi de la Spitalele Universitar şi Bagdasar au ajuns în spitale din Moldova, cu un avion militar. Peste 1.000 de oameni infectaţi cu SARS COV 2, se luptă pentru viaţa lor în secţiile ATI. 

De aceea bolnavii de Covid-19 care sunt în stare gravă sunt transferaţi. 

Radu Ţincu, medic la terapie intensiva spune că autorităţile trebuie să înţeleagă că nu spitalul in sine trebuie transformat în spital pentru Covid, ci trebuie crescută capacitatea secţiilor de terapie intensivă. 

Cinci pacienti în stare gravă infectaţi cu Sars-cov-2 au fost transportaţi de aici din Bucureşti cu o aeronavă Spartan către Bacău şi către Iaşi. Zboruri pentru a 10 pacienţi vor fi în curând planificate. 

"Protocolul de transfer este foarte simplu. Orice pacient care este supus transferului va fi evaluat de medicii de terapie intensivă din spitalul de unde urmează să plece şi vor fi însoţiţi pe perioada transportului de medici care vor asigura toate măsurile necesare în timpul transporului", spune medicul Radu Ţincu.

"Bucureştiul reprezintă o agolmerare urbană. Am avut peste 1.000 de cazuri multe zile la rând. Acest lucru va genera un număr de transfer de 50-60-70 de pacienţi pe zi care vor ajunge la ATI şi cel mai probabil în perioada următoare vor mai fi necesare astfel de transferuri", explică doctorul.

Managerul spitalului de boli infececţioase de la Iaşi are un plan de backup. "Întotdeana la Spitalul de boli infecţioase din Iaşi manageriem în aşa fel locurile-având cam 250 şi peste 250 de pacienţi confirmaţi şi cei mai mulţi dintre ei dependeţi de oxgien astfel încât să avem locuri libere de ATI pentru că peste noapte pot avea loc agravări şi este foarte greu să mai găseşti locuri”, a declarat Carmen Dorobăţ, managerul spitalului de boli infecţioase din Iaşi.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici