Video Nu renunţa la planurile de vacanţă. În iunie ai şanse să zbori cu avionul

  • Dacă vor primi ajutor din partea statului, companiile aeriene vor trece cu bine criza
  • Zborurile ar putea reveni la normal după o lună de la ridicarea restricţiilor
  • Am putea să călătorim din nou cu Tarom şi Blue Air în luna iunie
1572 afișări
Cum faci să-ţi opreşti dorinţa de a pleca într-o vacanţă? Nu te grăbi să renunţi la planurile de vară. Dacă vor primi ajutor de stat, Tarom şi Blue Air ar putea trece cu bine criza. La o lună după ridicarea interdicţiilor ai putea să zbori oriunde în lume. 
 
„Din momentul în care s-a dat drumul, cred că în maxim o lună şi jumătate ar putea să înceapă un program destul de susţinut de operare atât pe interne cât şi pe externe”, este de părere Gheorghe Răcaru, fost CEO Tarom şi Blue Air.
 
Specialistul în transporturi aeriene crede că oamenii vor fi motivaţi să călătorească din nou dacă zborurile vor fi permise în luna iunie, când sezonul de vacanţe abia începe.
 
„Depinde şi de celelalte ţări, că degeaba nu este la noi stare de urgenţă, dacă nu te primesc alţii în altă parte”, a mai spus acesta. 
 
Dacă suntem optimişti putem spera ca iulie să fie o lună aproape normală ca trafic aerian.
 
„Eu aş fi mulţumit ca iulie să fie luna aproape normală, aproape normală însemnând 70-80% din ce aveam de obicei”, ne-a declarat Valentin Iordache, purtător de cuvânt al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti. 
 
Ministrul Transporturilor, Lucian Bode a confirmat că va trimite o solicitare către Comisia Europeană pentru a acorda un ajutor de stat companiilor Blue Air şi Tarom, în valoare de 130 de milioane de euro.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici