Nu sunt informaţii că printre victimele atentatelor de la Moscova se află români

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunţat, luni, la solicitarea MEDIAFAX, că potrivit informaţiilor existente până în prezent nu există cetăţeni români printre victimele atentatelor produse la Moscova.

33 afișări
Imaginea articolului Nu sunt informaţii că printre victimele atentatelor de la Moscova se află români

MAE: Nu sunt informaţii că printre victimele atentatelor de la Moscova se află români (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Biroul de presă al MAE a precizat că Ambasada României în Rusia este în permanent contact cu autorităţile ruse.

Şi ministrul de Externe, Teodor Baconschi a declarat, luni, după şedinţa BPN al PDL, la care a fost prezent, că ministerul nu are informaţii că printre victimele atentatelor din Rusia s-ar afla cetăţeni români.

"Pentru moment, nu avem informaţii că ar fi fost printre victime cetăţeni români. Vom urmări ancheta autorităţilor ruse în această chestiune. Am văzut că este vorba de un atentat comis de două extremiste, se pare, să vedem. Erau două femei suspectate de organizarea acestui atentat", a spus ministrul de Externe.

El a menţionat că autorităţile române, prin ambasada din Moscova, se informează despre evoluţia evenimentelor de la poliţia rusă.

Luni dimineaţă, două explozii s-au produs în staţiile de metrou Lubianka şi Park Kulturi din centrul Moscovei, provocând moartea a cel puţin 34 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici