Numărul cazurilor de gripă porcină înregistrate în România a ajuns la 2.455

Alte 197 de cazuri noi de gripă cu virusul AH1N1 au fost confirmate marţi, totalul la nivel naţional ajungând la 2.455, cele mai multe cazuri noi fiind din Bucureşti (77), judeţele Hunedoara (19) şi Botoşani (14), informează Ministerul Sănătăţii (MS).

109 afișări
Imaginea articolului Numărul cazurilor de gripă porcină înregistrate în România a ajuns la 2.455

Numărul cazurilor de gripă porcină înregistrate în România a ajuns la 2.455 (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Dintre cele 197 de cazuri confirmate marţi, zece sunt în judeţul Iaşi, câte nouă în Bacău şi Dolj, opt în Vrancea, câte şapte în Dâmboviţa şi Harghita, şase în Ialomiţa, cinci în Călăraşi, câte patru în Ilfov şi Prahova, câte trei în Cluj, Constanţa şi Mureş, câte două în Sibiu şi Suceava, câte unul în Alba, Arad, Brăila şi Giurgiu, potrivit comunicatului de miercuri al MS.

De asemenea, vor fi suspendate, pentru şapte zile, cursurile din mai multe unităţi de învăţământ.

Începând de marţi inclusiv s-au suspendat cursurile la Colegiul Naţional "Unirea", la Colegiul Economic "M. Kogălniceanu", ambele din Focşani, judeţul Vrancea.

Şi în Capitală s-au suspendat, de marţi, cursurile la Liceul "George Coşbuc".

Începând de miercuri inclusiv, nu se vor ţine cursuri, o săptămână, la Liceul de Arta "Nagy Istvan" din Miercurea Ciuc, judeţul Harghita, la Liceul "A.I.Cuza", din Slobozia, judeţul Ialomiţa, la Şcoala Generală nr. 10 "Mihai Viteazul" din Călăraşi, la Şcoala Generala nr. 39 din Craiova, judeţul Dolj, la Grădiniţa cu program prelungit "Albinuţa" din Mureş, la Liceul Pedagogic şi Liceul "Spiru Haret" din Focşani, judeţul Vrancea.

Şi în Bucureşti, începând de miercuri, nu se ţin cursuri la "British Scool", la Liceul Gheorghe Lazar, la Şcoala Generală nr. 174, la Şcoala Generală nr. 49.

Care sunt simptomele gripei porcine?

  • febra,
  • oboseala,
  • inapetenţa,
  • tuse,
  • durere în gât.

Ce măsuri de igienă sunt recomandate pentru prevenirea îmbolnăvirii cu gripa porcină?

  • acoperiţi gura şi nasul cu o batistă atunci când tuşiţi sau strănutaţi şi aruncaţi batista la gunoi după utilizare;
  • spălaţi frecvent mâinile cu apă şi sapun, în special după ce strănutaţi sau tuşiţi; soluţiile pe bază de alcool pentru spălarea mâinilor pot fi utile;
  • evitaţi atingerea ochilor, nasului şi gurii deoarece virusul se poate răspândi pe această cale;
  • încercaţi să evitaţi contactul strâns cu persoane bolnave;
  • dacă va îmbolnăviţi de gripă, staţi acasă şi nu mergeţi la serviciu sau şcoală, limitând astfel contactul cu alte persoane bolnave

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici