Numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 79: alte şase cazuri noi, confirmate

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile anunţă că numărul deceselor cauzate de virusul gripal a ajuns la 79, fiind confirmate şase noi cazuri. Este vorba despre şase persoane cu vârste cuprinse între 46 şi 70 de ani, nevaccinate.

303 afișări
Imaginea articolului Numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 79: alte şase cazuri noi, confirmate

Numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 79: alte şase cazuri noi, confirmate

O femeie de 64 de ani şi un bărbat de 68 de ani, ambii din Bucureşti, au murit din cauza virusului gripal pe 3 martie, aceştia nefiind imunizaţi. Alte două decese s-au înregistrat în judeţul Prahova, fiind vorba despre două femei, una de 46 şi alta de 70 de ani, de asemenea, nevaccinate.

Celelalte două persoane care au murit sunt din Bihor, un bărbat de 53 de ani, şi din Sibiu, o femeie de 50 ani.

Numărul total de decese, de la debutul sezonului 2017-2018, se ridică la 79.

Institutul Naţional de Sănătate Publică anunţă că activitatea gripală a evoluat cu intensitate mare în Bucureşti, Braşov şi Sibiu şi medie în Iaşi, Botoşani, Neamţ şi Constanţa. Cele mai multe cazuri de gripă sunt înregistrate în Bucureşti (324), Iaşi (131) şi Constanţa (97).

Până la data de 25.02.2018 au fost vaccinate antigripal peste 970.000 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici