Numărul notelor peste şapte la titularizare, după contestaţii, a crescut la peste 50%

Rezultatele înregistrate la proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământul preuniversitar, după soluţionarea contestaţiilor, arată o majorare de 2,05% a notelor mai mari sau egal cu 7 faţă de rezultatele iniţiale, anunţă Ministerul Educaţiei.

249 afișări
Imaginea articolului Numărul notelor peste şapte la titularizare, după contestaţii, a crescut la peste 50%

Numărul notelor peste şapte la titularizare, după contestaţii, a crescut la peste 50%

„Rezultatele înregistrate la proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământul preuniversitar (după soluţionarea contestaţiilor) relevă o majorare de 2,05% a notelor ≥ 7 în raport cu prima afişare (rezultatele iniţiale)”, potrivit Ministerului Educaţiei.

Potrivit comunicatului de presă, au fost depuse 5.083 de contestaţii, faţă de 6.248 în anul anterior. În cazul a 4.915 contestaţii (96,69%), notele au fost modificate astfel: pentru 3.062 de lucrări notele iniţiale au fost mărite, în timp ce pentru 1.853 de lucrări notele iniţiale au fost micşorate.

Rata notelor mai mari sau egale cu 7 (şapte) a crescut de la 48,68% la 50,73% (46,71% în 2021). Procentul notelor între 5 şi 6.99: 32,96% (în scădere comparativ cu anul trecut -35,02%).

Din promoţia curentă, 46,98% dintre candidaţi au obţinut note mai mari sau egal cu şapte, în creştere faţă de anul trecut: 42,65%.

146 de candidaţi au obţinut nota 10, număr nemodificat faţă de prima afişare, iar 12.456 de candidaţi au obţinut note între 7 şi 9,99.

În centrele de evaluare au fost notate 24.843 de lucrări, din cele 24.862 transmise spre evaluare, întrucât lucrările a 19 candidaţi au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei.

Pentru a obţine statutul de titular, un candidat trebuie să obţină minimum nota şapte atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia specială la clasă/proba practică şi să fie repartizat pe un post didactic vacant publicat pentru angajarea pe perioadă nedeterminată. Nota la proba scrisă are o pondere de 75% din media de repartizare, iar nota la inspecţia specială la clasă sau la proba practică are o pondere de 25% din media de repartizare. Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în şedinţele de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 29 iulie şi 1 august.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici