Numărul românilor şi bulgarilor care lucrează în Marea Britanie a crescut cu 26 la sută în trei luni

Numărul românilor şi bulgarilor care lucrează în Marea Britanie a crescut cu 26 la sută în trei luni, arată datele oficiale ale Biroului Naţional de Statistică.

541 afișări
Imaginea articolului Numărul românilor şi bulgarilor care lucrează în Marea Britanie a crescut cu 26 la sută în trei luni

Numărul românilor şi bulgarilor care lucrează în Marea Britanie a crescut cu 26 la sută în trei luni (Imagine: Hepta)

Biroul Naţional de Statistică, citat joi de BBC News Online, susţine că 141.000 de români şi bulgari au fost angajaţi în perioada aprilie-iunie, comparativ cu 112.000 în precedentele trei luni, ceea ce reprezintă o creştere de 26 la sută.

Restricţiile de muncă temporare impuse cetăţenilor celor două ţări vor expira la sfârşitul anului, ceea ce i-a determinat pe activiştii care se ocupă de imigraţie să anticipeze o creştere şi mai mare anul viitor.

Corespondentul politic al BBC Susana Mendonca a afirmat că problema imigranţilor români şi bulgari este una controversată. Guvernul refuză să ofere o estimare a numărului de imigranţi la care se aşteaptă, în timp ce Migration Watch UK, care militează pentru un control mai puternic al imigraţiei, "sugerează că aceştia vor veni în număr mare anul viitor".

Ministerul britanic de Interne susţine că românii şi bulgarii reprezintă doar 0,3 la sută din numărul persoanelor angajate în Marea Britanie.

O purtătoare de cuvânt a adăugat că în aceeaşi perioadă, numeroase persoane din ţările vestice ale UE au venit să muncească în Marea Britanie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici