Numărul victimelor civile provocate de armele explozive, cel mai ridicat nivel din ultimii 4 ani

Războiul din Ucraina a dus numărul victimelor civile provocate de armele explozive la cel mai ridicat nivel din ultimii 4 ani.

153 afișări
Imaginea articolului Numărul victimelor civile provocate de armele explozive, cel mai ridicat nivel din ultimii 4 ani

Numărul victimelor civile cauzate de utilizarea armelor explozive a crescut cu 83% anul trecut din cauza războiului din Ucraina, potrivit unei organizaţii de monitorizare care numără numărul de decese cauzate de conflicte şi războaie.

Action on Armed Violence a precizat că numărul total raportat de morţi şi răniţi a fost, anul trecut, de 20.776, cel mai ridicat nivel din 2018, cu 10.381 de victime numai în Ucraina, pe baza rapoartelor din presa de limbă engleză.

Cifra, însă, este aproape sigur o subestimare semnificativă, în parte pentru că rapoartele mass-media surprind doar cele mai grave incidente, conform The Guardian.

Cele mai recente cifre ale ONU raportează 17.994 de victime civile în Ucraina, 6.919 morţi şi 11.075 de răniţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici