Nume grele pe lista candidaţilor pentru post în Inspecţia Judiciară: Niţu, Hăineală sau Florea

  • Procurorii sunt pe lista celor 25 de magistraţi care vor un post în Inspecţia Judiciară.
  • Niciunul dintre cei trei nu a fost ocolit de scandaluri.
501 afișări
Imaginea articolului Nume grele pe lista candidaţilor pentru post în Inspecţia Judiciară: Niţu, Hăineală sau Florea

Nume grele pe lista candidaţilor pentru post în Inspecţia Judiciară: Niţu, Hăineală sau Florea

Fostul procuror general Tiberiu Niţu, fostul şef al DIICOT Felix Bănilă şi procuroarea DIICOT Oana Schmidt-Hăineală vor să fie inspectori judiciari. Aceştia, alături de Adina Florea, adjuncta Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, vor susţine concursul la Inspecţia Judiciară.

Procurorii sunt pe lista celor 25 de magistraţi care vor un post în Inspecţia Judiciară.

Tiberiu Niţu a fost procurorul general al României, însă în 2016 şi-a dat demisia în urma unui scandal în care a fost acuzat de DNA că a beneficiat ilegal de coloană oficială. Niţu a fost achitat.

Nici Felix Bănilă nu a fost ocolit de scandaluri. Fostul şef DIICOT a renunţat la funcţie după erorile din cazul Caracal. Chiar preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut public să facă un pas în spate.

Tot din DIICOT, Oana Hăineală a fost în conducerea CSM şi a fost şi şefa Corpului de Control al Ministerului Justiţiei.

Adina Florea este procurorul care a câştigat, prin concurs, şefia SIIJ, însă CSM a boicotat câteva şedinţe, tocmai pentru a nu fi numită. Ulterior, ea a renunţat la acest concurs, însă în prezent lucrează tot în Secţie.

Potrivit calendarului Inspecţiei, magistraţii vor susţine interviurile începând cu data de 25 aprilie, iar pe 10 mai sunt programaţi pentru proba scrisă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici