O absolventă a Universităţii Spiru Haret a câştigat un proces intentat Ministerului Educaţiei şi Inspectoratului Şcolar Judeţean

O absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii "Spiru Haret" a câştigat procesul intentat Ministerului Educaţiei şi Inspectoratului Şcolar Judeţean, după ce în vara lui 2010 i s-a interzis să participe la examenul de titularizare organizat la Buzău.

459 afișări
Imaginea articolului O absolventă a Universităţii Spiru Haret a câştigat un proces intentat Ministerului Educaţiei şi Inspectoratului Şcolar Judeţean

O absolventă a Universităţii Spiru Haret a câştigat un proces intentat Ministerului Educaţiei şi Inspectoratului Şcolar Judeţean

Potrivit avocatei Anda Voicilă, cea care a reprezentat-o în faţa magistraţilor de la Tribunalul Buzău pe absolventa de facultate care a dat ministerul în judecată, instanţa i-a dat cîştig de cauză tinerei care, deşi este posesoarea unei diplome de facultate, nu a fost lăsată să participe la examenul de titularizare din vara anului trecut pe motiv că forma de învăţământ urmată nu era acreditată în momentul înscrierii.

Sursa citată precizează că clienta sa a frecventat la Buzău cursurile Facultăţii de Limbi Străine, forma de învăţămînt la distanţă, în perioada 2004 - 2008, ea susţinând licenţa şi obţinând diploma aferentă.

În anul 2009, ea a fost lăsată să participe la examenul de titularizare cu această diplomă, însă un an mai târziu, după izbucnirea scandalului pe baza diplomelor obţinute de studenţii de la Universitatea "Spiru Haret", acesteia nu i s-a mai permis să intre în sala de examen pentru a susţine concursul de titularizare.

Ulterior, absolventa de la Universitatea "Spiru Haret" a dat în judecată Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Ministerul Educaţiei, iar în urma procesului care s-a desfăşurat pe durata a trei termene magistraţii de la Tribunalul Buzău i-au dat cîştig de cauză reclamantei.

Decizia va putea fi însă atacată cu recurs fie de Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, fie de Ministerul Educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici