O adolescentă din Cluj a murit după ce s-a aruncat de la etaj. Tânara obţinuse media 10 la Bacalaureat

O tânără de 19 ani care s-a aruncat de la etajul al optulea al unui bloc din Cluj-Napoca a murit, miercuri dimineaţă, la spital, din cauza traumatismelor multiple suferite în urma căzăturii, ea numărându-se printre elevii clujeni care au obţinut, în această vară, media 10 la examenul de bacalaureat.

5370 afișări
Imaginea articolului O adolescentă din Cluj a murit după ce s-a aruncat de la etaj. Tânara obţinuse media 10 la Bacalaureat

O adolescentă din Cluj a murit după ce s-a aruncat de la etaj. Tânara obţinuse media 10 la Bacalaureat (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Cristiana Ciortea, a declarat miercuri că tânăra de 19 ani care s-a aruncat de la etajul al optulea al unui bloc din Cluj-Napoca a decedat la spital, în cursul nopţii.

"De la UPU a fost transferată la Terapie Intensivă, dar nu a mai putut fi salvată. Nu avea şanse de supravieţuire. În urma căzăturii, tânăra a suferit politraumatisme grave, craniene, toracice şi de bazin, a avut fractură de femur şi a intrat în şoc hemoragic", a spus Ciortea.

Directorul Colegiului Naţional "George Coşbuc", Lucian Popescu, a declarat că tânăra, Iulia Plăian, a studiat la acest colegiu.

"Este o mare tragedie. Iulia a fost un elev de excepţie, un copil excepţional. Nu a dat semne că ar fi avut probleme de natură psihică. A participat şi la deschiderea anului şcolar, unde a ţinut un discurs", a spus Popescu.

Iulia Plăian s-a numărat printre cei opt elevi clujeni care au obţinut media 10 la bacalaureat în vara acestui an.

"Nu cred că a fost un examen mai greu sau mai uşor ca în alţi ani. A fost de nivel mediu. Am dat Bac-ul din română, germană, matematică şi fizică. Nu mă aşteptam să iau aşa note mari, sincer. Nu am luat nicio oră de meditaţie. Cred că cine învaţă constant în timpul anului, cine îşi dă interesul are şi rezultate. Şi profesorii contează foarte mult", declara în vară Iulia Plăian.

Fata susţinea că nu a pornit cu ideea de a lua zece la bacalaureat, nu a învăţat în fiecare zi, dar a studiat constant în timpul anului.

Comisarul şef Daniela Boloş din cadrul Poliţiei Judeţene Cluj declara, marţi seară, că o tânără în vârstă de 19 ani, Iulia P., s-a aruncat de la balconul unui apartament de la etajul opt de pe strada Nicolae Titulescu din Cluj-Napoca.

"Din primele cercetări rezultă că fata a mers cu tatăl său la acel apartament, care era al părinţilor şi fusese dat în chirie, şi a ieşit pe balcon, de unde s-a aruncat. Din spusele tatălui său, tânăra suferea de depresie. În urma căderii, fata nu a murit, iar la faţa locului a intervenit un echipaj SMURD care a transportat-o la UPU", spunea Boloş.

Coordonatorul SMURD Cluj, Cristian Ursu, declara că, în urma căzăturii, tânăra a suferit un stop-cardio respirator, dar fusese resuscitată de medicii de la SMURD, însă prognosticul era rezervat.

Poliţia continuă cercetările în acest caz pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc incidentul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici