O aeronavă Tarom pleacă spre Tokyo pentru repatrierea unor cetăţeni români

MAE anunţă plecarea unei aeronave Tarom spre Tokyo, pentru repatrierea cetăţenilor români care au solicitat acest lucru, menţionând că avionul are programată decolarea din capitala niponă spre Bucureşti sâmbătă, la ora locală 15.20.

96 afișări
Imaginea articolului O aeronavă Tarom pleacă spre Tokyo pentru repatrierea unor cetăţeni români

O aeronavă Tarom pleacă spre Tokyo pentru repatrierea unor cetăţeni români (Imagine: Lucia Efrim/Mediafax Foto)

"O aeronavă TAROM va decola astăzi, 18 martie 2011, ora 18.00, de pe aeroportul internaţional Henri Coandă, cu destinaţia Tokyo, pentru a efectua un zbor special, în vederea repatrierii cetăţenilor români, care au solicitat în mod expres acest lucru. Ministerul Afacerilor Externe coordonează pregătirile necesare pentru repatrierea cetăţenilor români şi a obţinut autorizaţiile de survol necesare în acest scop. MAE face apel la familiile cetăţenilor români, care se află în Japonia, să transmită rudelor lor informaţiile referitoare la punctul de întâlnire din aeroportul Narita, unde aceştia vor trebui să se prezinte cel târziu sâmbătă, 19 martie, până la ora 11.00, ora locală, pentru formalităţile de îmbarcare", se arată într-un comunicat MAE remis agenţiei MEDIAFAX.

Plecarea aeronavei de la aeroportul Narita din Tokyo este prevăzută pentru sâmbătă, 19 martie, ora 15.20, ora locală.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis tuturor cetăţenilor români aflaţi în baza de date a Ambasadei României la Tokyo coordonatele punctului de întâlnire din Aeroportul Narita, unde se pot realiza formalităţile de îmbarcare pentru zborul special de revenire în România. Astfel, persoanele care doresc să se îmbarce se vor prezenta la Aeroportul Narita Tokyo, Terminal 1, aripa de nord, etajul 4 - Plecări, zona G, până cel târziu sâmbătă, 19 martie, ora 11.00, ora locală.

O echipă de sprijin consular a MAE se va afla în zona sus-menţionată, precum şi în Terminalul 1, aripa centrală, etajul 5, într-un spaţiu uşor de identificat.

"Reamintim că persoanele care doresc să se îmbarce, inclusiv copiii, au nevoie de un document de călătorie valabil. Ambasada României la Tokyo continuă să acorde asistenţa consulară necesară. Va fi acordată prioritate cazurilor umanitare, cetăţenilor afectaţi sever de cutremur, femeilor şi copiilor", precizează MAE.

Persoanele care doresc să se îmbarce pot lua un bagaj de cală de cel mult 20 kg şi un bagaj de mână. Animalele de companie nu sunt acceptate la bord.

Pentru facilitarea procedurilor de îmbarcare, cetăţenii români care optează pentru acest zbor special, sunt rugaţi să comunice acest lucru, în cel mai scurt timp, la adresele de e-mail: consular@ambrom.jp; office@ambrom.jp sau la numărul de telefon +81.334.79.03.11 al Ambasadei României la Tokyo. Mesajul trebuie să conţină următoarele informaţii: nume, prenume, tipul şi numărul documentului de călătorie, precum şi date referitoare la posibili însoţitori minori.

Plecarea aeronavei de la aeroportul Narita din Tokyo este prevăzută pentru sâmbătă, 19 martie, ora 15.20, ora locală.

"Guvernul României va suporta jumătate din costurile biletelor de avion pe această cursă comercială specială, cetăţenii români urmând să acopere cealaltă jumătate, atât pentru adulţi, cât şi pentru copiii cu vârste între 1-14 ani. Copiii sub 1 an vor călători gratuit. Măsura face parte din planurile de acţiune puse în aplicare de către statul român pentru repatrierea în condiţii de deplină siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în zone critice", se mai arată în comunicat.

MAE recomandă în continuare cetăţenilor români aflaţi în Japonia să se înscrie în Registrul Unic al Ambasadei României, astfel încât să fie în permanenţă informaţi în legătură cu posibilităţile de asistenţă consulară şi cu situaţia din zonă.

Totodată, MAE recomandă cetăţenilor români care solicită informaţii să transmită toate datele lor de identificare şi detalii cât mai exacte despre persoanele căutate (adresa, e-mail, numere de telefon disponibile etc.) prin Internet, la adresele de e-mail consular@ambrom.jp; office@ambrom.jp.

Cetăţenii români sau familiile acestora pot contacta Ambasada României la numărul de telefon +81.334.79.03.11 şi celula de criză din cadrul Departamentului Consular al MAE, la numărul de telefon +40.21.319.21.37 sau la adresa de e-mail: drco@mae.ro.

Ultimele şapte zile au însemnat, pentru locuitorii Japoniei, o luptă continuă cu dezastrele naturale, printre care un cutremur cu magnitudinea 9 şi valuri seismice de zeci de metri, însă ca şi cum acestea nu erau suficiente, ţara a intrat în criză nucleară după exploziile de la centrala Fukushima.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici