O alegere a bărbaţilor contribuie la schimbarea climatică. Ce au descoperit cercetătorii britanici

  • Bărbaţii consumă mai multă carne decât femeile, iar acest tip de alimentaţie creşte cu 40% emisiile de gaze cu efect de seră.
  • În plus, 25% din dietele care contribuie la încălzirea globală sunt compuse din mâncare şi băuturi „opţionale”, precum cafea, alcool şi prăjituri.
3495 afișări
Imaginea articolului O alegere a bărbaţilor contribuie la schimbarea climatică. Ce au descoperit cercetătorii britanici

FOTO Hepta

Contribuim la încălzirea globală prin toate alegerile pe care le facem, inclusiv cele alimentare. Un nou studiu britanic, citat de The Guardian, arată că 40% din emisiile de carbon existente există din cauza dietelor bărbaţilor. Aceştia mănâncă mai multă carne şi beau mai multe răcoritoare şi alcool decât femeile. 
 
Fără a şti dacă este doar un comportament bazat pe socializarea de când sunt mici sau pentru că, pur şi simplu, le place carnea, alegerile bărbaţilor în materie de dietă influenţează viitorul planetei, arată oamenii de ştiinţă.
 
Cercetătorii au analizat dietele a peste 200 de persoane şi cum contribuie acestea la creşterea emisiilor de gaze cu efect de seră în Marea Britanie. Carnea, băuturile carbogazoase sau alcoolice, prăjiturile şi alte dulciuri, precum şi cafeaua cresc considerabil nivelul emisiilor de gaze cu efect de seră. 
 
Prin urmare, oamenii de ştiinţă din Marea Britanie, spun că oamenii ar trebui să opteze pentru o dietă bazată mai mult pe fructe şi legume, care sunt şi mai ieftine decât cele bazate pe carne. În plus, aceştia mai arată că dietele non-vegetariene ale participanţilor la studiu au creat 59% mai multe emisii decât cele vegetariene. 
 
„Toţi vrem să contribuim la salvarea planetei. Putem reduce consumul de carne, mai ales de carne roşie şi desigur, să mâncăm mai puţine dulciuri”, explică Holly Rippin, cercetătoare la Universitatea din Leeds. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici