O ambulanţă şi o motocicletă de transport sânge, stropite cu acid într-o parcare din Târgu Mureş

O ambulanţă şi o motocicletă de transport sânge aparţinând Serviciului privat de ambulanţă "Samaritanus" din Mureş au fost vandalizate, în noaptea de miercuri spre joi, de persoane care au turnat acid peste cele două vehicule, incidentul având loc în faţa unui bloc din Târgu Mureş.

195 afișări
Imaginea articolului O ambulanţă şi o motocicletă de transport sânge, stropite cu acid într-o parcare din Târgu Mureş

O ambulanţă şi o motocicletă de transport sânge, stropite cu acid într-o parcare din Târgu Mureş (Imagine: Octav Ganea/ Publimedia)

Coordonatorul Serviciului de Ambulanţă "Samaritanus" Mureş, Varga Zsigmond, a anunţat, joi, într-un comunicat de presă, că o ambulanţă aparţinând acestui serviciu privat, parcată în faţa blocului unde el locuieşte, în Târgu Mureş, a fost stropită cu acid, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"După cinci ani de activitate, în care am fost solicitaţi de peste 20.000 de oameni bolnavi, cineva a găsit potrivit să ne facă rău. În seara trecută, una din maşinile noastre a fost chemată la o solicitare, s-a administrat medicaţia, urmând ca dimineaţa să mergem din nou să administrăm tratamentul bolnavului. Maşina a fost lăsată în faţa blocului unde locuiesc. Dimineaţa, când ne-am dus la maşină, să plecăm la pacient, la ora 7.00, am observat că cineva turnase acid peste maşină", se arată în comunicat.

Varga a declarat ulterior, presei, că a fost turnat acid şi pe motocicleta de transport sânge aparţinând serviciului, care era parcată lângă ambulanţă.

El a precizat că a făcut plângere la Poliţie, un echipaj deplasându-se în cursul dimineţii la faţa locului, luând probe şi făcând fotografii.

"Maşina e compromisă total. Chiar dacă e tratată vopseaua, acidul lucrează. Nu e singura noastră maşină, dar e cea de consult, cu care interveneam în fiecare zi. Şi pe unica motocicletă de transport sânge şi derivate a serviciului, la fel, a fost turnat acid. Sigur că activitatea ne va fi îngreunată. Maşina salvării e protejată şi în timp de război, pentru că oricine poate avea nevoie de ea. Şi noi ajutăm pe oricine", a spus Varga.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, Andreea Pop, a precizat că în acest caz Poliţia Târgu Mureş a deschis un dosar penal pentru distrugere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici