O angajată a Primăriei Târgu Jiu, o consilieră a Direcţiei de Cultură Gorj şi un arhitect, reţinuţi

O angajată a Primăriei Târgu Jiu, o consilieră din cadrul Direcţiei pentru Cultură Gorj şi un arhitect specializat în operele lui Brâncuşi au fost reţinuţi, joi seară, pentru 24 de ore în cadrul unei anchete ce vizează reabilitarea fără autorizaţie a sediului Primăriei municipiului Târgu Jiu.

644 afișări
Imaginea articolului O angajată a Primăriei Târgu Jiu, o consilieră a Direcţiei de Cultură Gorj şi un arhitect, reţinuţi

O angajată a Primăriei Târgu Jiu, o consilieră a Direcţiei de Cultură Gorj şi un arhitect, reţinuţi

Clădirea respectivă este una de patrimoniu şi a intrat într-un proces de reabilitare în cursul lunii iulie, în 1 septembrie, poliţiştii solicitând autorităţilor locale documentele în baza cărora fac lucrările respective, sediul Primăriei fiind situat vizavi de cel al IPJ Gorj, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Surse judiciare afirmă că documentele solicitate de către poliţişti nu au fost prezentate pe loc întrucât ele nu existau, a doua zi după formularea cererii toate hârtiile necesare fiind redactate de către Mihaela Orzan, din cadrul Primăriei Târgu Jiu, Monica Vlădăianu, consilier la Direcţia pentru Cultură Gorj, şi arhitectul Iulian Cămui, ultimul fiind implicat şi în restaurarea operelor brâncuşiene din Târgu Jiu, dar şi a altor clădiri de patrimoniu din oraş şi judeţul Gorj.

Anchetatorii au intrat, miercuri, în posesia autorizaţiei de construcţie solicitată pentru lucrările de reabilitare a clădirii Primăriei Târgu Jiu, în condiţiile în care muncitorii reabilitau construcţia de patrimoniu încă din luna iulie şi, ca urmare, joi, în urma mai multor audieri, au decis reţinerea celor trei persoane menţionate.

"Trei persoane din municipiul Târgu Jiu, bănuite că prin diferite activităţi ilicite ar fi facilitat efectuarea de lucrări de construcţie la o clădire monument, fără respectarea prevederilor legale în domeniu, au fost reţinute de poliţiştii gorjeni în seara aceasta (n.r. - joi seara), pe bază de ordonanţă de reţinere de 24 de ore şi introduse în Centrul de Arestare şi Reţinere Preventivă al IPJ Gorj, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu şi favorizarea infractorului, urmând ca la finalizarea acestora să fie înaintat unităţii de parchet competente, cu propunerea de arestare preventivă”, a declarat, joi, Cătălin Buşe, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Conform unor declaraţii anterioare făcute în presa locală de către reprezentanţi ai Primăriei Târgu Jiu, lucrările de renovare a clădirii costă 200.000 de lei, acestea fiind făcute în baza "tuturor avizelor” prevăzute de legislaţia în vigoare. Lucrările respective presupun refacerea tencuielii, a faţadei exterioare, a ornamentelor şi a uşilor de acces în clădire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici