O asociaţie a depus plângere la poliţie împotriva lui Iordache, după ce acesta a arătat gesturi obscene în Parlament

Asociaţia Voci pentru Democraţie a depus, vineri, o plângere la Secţia 17 de Poliţie din Capitală împotriva lui Florin Iordache, care a arătat gesturi obscene în plenul Parlamentului României, în sesizare fiind menţionat că deputatul a încălcat norme de convieţuire socială.

811 afișări
Imaginea articolului O asociaţie a depus plângere la poliţie împotriva lui Iordache, după ce acesta a arătat gesturi obscene în Parlament

O asociaţie a depus plângere la poliţie împotriva lui Iordache după ce acesta a făcut scene obscene din Parlament

„Considerăm că Parlamentul României nu ar trebui să fie altceva decât un spaţiu de dezbatere şi argumentare a unor politici publice, de adoptare a legilor bune şi constituţionale pentru ţară, de respectare a angajamentelor internaţionale asumate şi de respect faţă de cetăţenii României reprezentaţi de către aceşti demnitari iar nu a comportamentelor indecente”, precizează Asociaţia Voci pentru Democraţie, printr-o postare pe Facebook.

Plângerea a fost depusă vineri la Poliţia Sectorului 5 din Bucureşti (Secţia 17).

„În drept: Astfel cum au fost descrise faptele de mai sus considerăm că au fost încălcate dispoziţiile art. 2, alin. 1 din Legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, care prevede: art. 2 . Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni: 1. săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice”, se arată în plângerea înregistrată la poliţie.

Demersul vine după ce miercuri, deputatul Florin Iordache a arătat degetul mijlociu în plenul Parlamentului României.

Deputatul Florin Iordache a evitat să comenteze gestul din plenul Parlamentului, unde a ridicat degetele mijlocii de la ambele mâini, spunând doar că ...."vi s-a părut. E un punct de vedere".

"Vi s-a părut. E un punct de vedere. Păi şi bun, cu mâinile ridicate, care e problema? Bun", a fost reacţia lui Florin Iordache.

Imaginile din plen l-au suprins pe Florin Iordache în momentul în care se întorcea de la pupitru şi a ridicat ambele mâini cu degetele mijlocii în aer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici