O bătrână din Braşov a fost înşelată prin telefon cu aproape 2.000 de euro

O bătrână de 71 de ani din Braşov a fost înşelată cu aproape 2.000 de euro, de către un necunoscut care a sunat-o şi i-a spus că fiul ei este la spital în stare gravă şi are nevoie urgentă de bani pentru a scăpa de consecinţele juridice în urma unui accident rutier

252 afișări
Imaginea articolului O bătrână din Braşov a fost înşelată prin telefon cu aproape 2.000 de euro

O bătrână din Braşov a fost înşelată prin telefon cu aproape 2.000 de euro (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, comisar-şef Liviu Naghi, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că, marţi, în jurul orei 14.00, Biroul de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Braşov a fost sesizat de o femeie cu privire la faptul că soacra sa a fost victima unei înşelăciuni.

Bătrâna de 71 de ani a primit, marţi, în jurul orei 11.00, un telefon de la un aşa-zis avocat, care a anunţat-o că fiul ei este în spital, în stare gravă, după ce a provocat un accident rutier. Bărbatul i-a cerut bătrânei 2.500 de euro sub pretextul că îl va scăpa pe fiul ei de consecinţele juridice în urma accidentului. Ca să fie mai convingător, bărbatul chiar i l-a dat la telefon pe presupusul fiu, care, plângând, i-a spus bătrânei să facă rost de bani cât mai repede.

"Pentru a induce în eroare victima, apelantul i-a spus că se află la spital, lângă fiul ei, iar ulterior l-a dat la telefon să vorbească cu mama lui şi să confirme faptul că are nevoie de bani. Apelantul i-a indicat o bancă şi un cont bancar unde să depună urgent suma menţionată", a spus Naghi.

Femeia a cerut ajutorul unei prietene şi a reuşit să strângă suma de 1.914 euro pe care a depus-o la banca menţionată, la aproximativ două ore de la primirea apelului telefonic.

Între timp însă, nora bătrânei a aflat de la prietena care a împrumutat-o pe aceasta despre întreaga poveste şi a anunţat imediat Poliţia.

Poliţiştii care au mers imediat la bancă au reuşit să anuleze tranzacţia în timp util, iar banii au fost înapoiaţi de poliţişti victimei.

"Cercetările continuă în acest caz pentru tentativă de înşelăciune. Recomandăm cetăţenilor, în special persoanelor în vârstă, să nu dea curs unor astfel de solicitări telefonice, să verifice verdicitatea aspectelor semnalate şi, în cazul unor neconcordanţe, să anunţe imediat Poliţia prin 112", a mai spus reprezentantul Poliţiei Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici