O benzinărie din Miercurea Ciuc, amendată pentru că la pompe contorizarea nu începea ”de la zero”

Reprezentanţii unei benzinării din Miercurea Ciuc au fost amendaţi cu 10.000 de lei de către comisarii CJPC Harghita, după ce aceştia au constatat că la una dintre pompele de alimentare contorizarea începea de la anumite sume, respectiv cantităţi de carburant, şi nu de la zero.

346 afișări
Imaginea articolului O benzinărie din Miercurea Ciuc, amendată pentru că la pompe contorizarea nu începea ”de la zero”

O benzinărie din Miercurea Ciuc, amendată pentru că la pompe contorizarea nu începea ”de la zero” (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Harghita, în urma unui control făcut de reprezentanţii instituţiei la o benzinărie din Miercurea Ciuc s-a constatat funcţionarea necorespunzătoare a uneia dintre pompele de alimentare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"La începerea alimentării, în momentul când pistolul de alimentare era ridicat de pe suport, contorizarea începea de la anumite sume, respectiv cantităţi de carburant. Evident, în urma contorizării necorespunzătoare, la finalul alimentării, consumatorul era prejudiciat atât la preţul final, cât şi la cantitatea de combustibil alimentată, fiind afectate astfel interesele sale economice", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, suma afişată de sistemul de contorizare a pompei de alimentare apărea şi pe bonul fiscal.

Operatorul economic a fost amendat cu 10.000 de lei pentru practice comerciale incorecte şi s-a dispus oprirea temporară a prestărilor de servicii la pompa respectivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici