O bucată din faţada hotelului Minerva din Capitală s-a prăbuşit peste terasa unui restaurant. Un copil şi o femeie, răniţi uşor

O bucată din faţada hotelului Minerva din Capitală s-a prăbuşit, sâmbătă după-amiază, peste terasa unui restaurant, rănind uşor un copil de şase luni şi o femeie. În urma prăbuşirii, terasa restaurantului aflat la parterul hotelului, construită în special din sticlă, a fost distrusă. Reprezentanţii restaurantului afirmă că incidentul s-a produs după ce mai mulţi muncitori au lucrat pe acoperiş folosind un picamăr.

1552 afișări
Imaginea articolului O bucată din faţada hotelului Minerva din Capitală s-a prăbuşit peste terasa unui restaurant. Un copil şi o femeie, răniţi uşor

O bucată din faţada hotelului Minerva din Capitală s-a prăbuşit peste terasa unui restaurant (Imagine: Mihai Mitrea/Arhiva Mediafax Foto)

Cioburile au zgâriat la frunte o fetiţă de şase luni şi au provocat o rană uşoară la mâna stângă unei femei. Ambii se aflau în restaurant la momentul prăbuşirii.

Fetiţa rănită după prăbuşirea faţadei de la hotelul Minerva a avut cioburi pe tot corpul şi este supusă în continuare la investigaţii necesare pentru a fi găsite toate particulele de sticlă, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Spitalului "Grigore Alexandrescu".

"Bebeluşul se află, în continuare, la secţia de chirurgie plastică, pentru a fi găsite eventualele fărâme de sticlă ce au rămas pe corp", a spus purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Raluca Alexandru.

La hotel a sosit echipaje de pompieri dotate cu o autoscară. Pompierii s-au urcat pentru a disloca resturile de faţadă.

Unul dintre proprietarii chinezi ai restaurantului a declarat, pentru MEDIAFAX, că la hotel a fost adusă, încă de sâmbătă dimineaţă, o echipă de muncitori, pentru a înlocui finisajele de pe acoperişul hotelului.

"S-a lucrat încă de dimineaţă. La un moment dat, s-a auzit un zgomot puternic, ca de picamăr", a mai spus sursa citată.

Reprezentantul echipajului de pompieri sosit la faţa locului a confirmat că în clădire se efectuau lucrări, însă a evitat să se pronunţe cu privire la existenţa unei legături directe între acestea şi prăbuşirea bucăţii de faţadă.

"Confirm că aici aveau loc nişte lucrări, însă nu pot spune că există o legătură directă cu incidentul. Este vorba şi despre o clădire veche, e posibil ca bucata să se fi desprins pur şi simplu", a spus acesta.   

Potrivit purtătorului de cuvânt al ministerului, Bogdan Oprea, ISC a întreprins un control la hotel după prăbuşirea faţadei, prilej cu care proprietarul imobilului a spus că nu are autorizaţie de construcţie pentru lucrările pe care le efectua la terasă.

"Este vorba despre lucrări de hidroizolaţie, pentru care, conform legii, este necesară autorizaţie, întrucât imobilul se află într-o zonă istorică protejată. Un utilaj folosit la lucrări a afectat punctul de sprijin al unui ornament de pe faţadă, acesta a căzut şi a lovit un alt ornament, care s-a prăbuşit peste restaurantul aflat la parter. Lipsa documentelor necesare pentru a face lucrările constituie infracţiune şi se sancţionează cu amendă penală sau cu închisoare de la trei luni la trei ani", a precizat sursa citată.

Potrivit lui Oprea, în urma constatărilor, ISC, aflat în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, va sesiza, luni, organele de cercetare penală.

Împotriva proprietarului hotelului ar mai putea fi depuse două plângeri, de către părinţii bebeluşului rănit după prăbuşirea bucăţii de faţadă şi, respectiv, de către deţinătorii restaurantului avariat cu aceeaşi ocazie, spun oficiali din Poliţia Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici