O campanie online condusă de victimele incestului a izbucnit în Franţa. Totul a pornit de la acuzaţia conform căreia analistul politic Olivier Duhamel şi-a abuzat fiul vitreg

  • O campanie online similară cu #MeToo a izbucnit în Franţa
  • Totul a plecat de la acuzaţia că analistul politic Olivier Duhamel şi-a abuzat fiul vitreg
  • Mii de oameni au reacţionat după dezvăluire, fiind făcute alte 150 de confesiuni similare
1828 afișări
Imaginea articolului O campanie online condusă de victimele incestului a izbucnit în Franţa. Totul a pornit de la acuzaţia conform căreia analistul politic Olivier Duhamel şi-a abuzat fiul vitreg

Sursa foto: profimedia

Un eveniment traumatizant în copilărie poate să te afecteze toată viaţa. S-a întâmplat pentru sute de copii în Franţa. Acum, victimele au o voce într-o campanie online care ia proporţii.

Mii de oameni au postat în ultima lună mesaje cu hashtag-ul MeTooInceste. Totul a plecat de la cartea scrisă de avocatul Camille Kouchner luna aceasta. În carte, ea îl acuză pe analistul politic Olivier Duhamel că l-a abuzat sexual pe fratele geamăn al lui Camille când acesta avea doar 14 ani. Duhamel e tatăl vitreg al celor doi.

Dezvăluirea a pornit un adevărat tsunami de postări. Grupul #NoiToţi a publicat pe 16 ianuarie alte 150 de confesiuni. Au urmat alte câteva mii. "Problema incestului este tăcerea. De acum, victimele nu mai sunt tăcute" spune Madeline Da Silva, cea care a lansat campania #MeTooInceste şi grupul #NoiToţi.

Confesiunile victimelor

"Aveam 6 ani. A fost fratele meu mai mare. Părinţii nu m-au crezut" a spus una dintre victime.

"Era unchiul meu. Obişnuia să-mi aducă ciocolată" spune o alta. Ilena este doar una dintre miile de fete abuzate şi a povestit la TV ce a însemnat campania pentru ea.

ILENA ANGLADE - victimă unui incest:  În mod ciudat, m-a făcut fericită la final. Apoi, ţinând cont de context desigur că nu sunt fericită să ştiu că există alte victime şi asta e cel mai important. Dar mă bucur că lucrurile se mişcă şi că putem vorbi şi, puţin câte puţin ne asigurăm că aceste cuvinte sunt spune şi victimele au o voce.

Confesiunile au avut rezultat. Senatul Franţei a aprobat săptămâna acaestă o lege care să le ofere minorilor sunt 13 ani protecţie împotriva asalturilor sexuale. Au fost mărite şi pedepsele pentru agresori. O altă problemă este legată de plângerile făcute de minori. Când acestea chiar există, foarte des copiii sunt convinşi să schimbe acuzaţia de viol în agresiune sexuală. Iar aceasta din urmă aduce sancţiuni mai blânde.

Campania MeTooInceste are sprijin inclusiv din partea lui Brigitte Macron, soţia preşedintelui.

Preşedintele Emmanuel Macron promite schimbarea legislaţiei. Într-o postare video pe Twitter, Macron îi susţine pe cei care au avut curajul să denunţe abuzul. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici