O clădire monument istoric din Iaşi, distrusă de un incendiu provocat de un om al străzii

Clădirea abandonată a Cinematografului Tineretului din Iaşi, declarată monument istoric, a fost distrusă aproape complet, în urma unui incendiu provocat, sâmbătă dimineaţă, de un om al străzii care a răsturnat un reşou la care încerca să se încălzească, pompierii luptându-se patru ore cu flăcările.

166 afișări
Imaginea articolului O clădire monument istoric din Iaşi, distrusă de un incendiu provocat de un om al străzii

O clădire monument istoric din Iaşi, distrusă de un incendiu provocat de un om al străzii (Imagine: Gabriel Petrescu/ Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, Silvia Spiridon, a declarat corespondentului MEDIAFAX că incendiul a izbucnit, sâmbătă, în jurul orei 4.30, fiind provocat de un om al străzii care a răsturnat un reşou la care încerca să se încălzească şi care a aprins imediat materiale combustibile din apropiere.

ISU a intervenit cu şase autospeciale, iar pompierii s-au luptat aproximativ patru ore cu flăcările care au distrus o mie de metri pătraţi din clădirea fostului Cinematograf al Tineretului, declarată monument istoric şi cunoscută şi sub denumirea de Coloseul Bragadiru.

"Am fost solicitaţi pentru a interveni la un incendiu izbucnit la o clădire de pe strada Lăpuşneanu declarată monument istoric. S-a intervenit iniţial cu o autospecială de terapie intensivă mobilă şi trei autospeciale de stingere. S-a procedat la localizarea incendiului, a fost suplimentată forţa cu încă două autospeciale de stingere plus autoscara. Incendiul a fost lichidat în jurul ore 8.30“, a declarat, sâmbătă, pentru corespondentul MEDIAFAX, Silvia Spiridon.

Bărbatul care a provocat incendiul avea 37 de ani şi a suferit arsuri de gradul al doilea pe o treime din suprafaţa corpului, fiind transportat la Spitalul de Urgenţe "Sfântul Spiridon“ din Iaşi.

Clădirea se afla în proprietatea RADEF şi era sigilată de mai mulţi ani, însă oamenii străzii au reuşit mereu să intre în căutarea unui adăpost, reprezentanţii RADEF făcând o serie de reclamaţii în acest sens la Poliţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici