O clădire simbol din Capitală intră în reabilitare/ Imobilul a fost construit în anul 1938 şi a costat 35 de milioane de lei

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), a început lucrările de reabilitare a Blocului Rosenthal, de pe Calea Victoriei. Imobilul a fost construit în anul 1938 şi a costat 35 de milioane de lei.

3392 afișări
Imaginea articolului O clădire simbol din Capitală intră în reabilitare/ Imobilul a fost construit în anul 1938 şi a costat 35 de milioane de lei

O clădire simbol din Capitală intră în reabilitare/ Imobilul a fost construit în anul 1938 şi a costat 35 de milioane de lei (Imagine: google maps)

„La imobilul din Calea Victoriei nr. 22-24, lăsat în paragină în ultimii douăzeci de ani, angajaţii Companiei Municipale Consolidări Bucureşti lucrează la îndepărtarea resturilor de mobilier rămase în interior, dar şi a molozului adunat de-a lungul anilor. În perioada următoare va fi montată schela pe faţadă şi vor începe decopertările de sus în jos”, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei, transmis joi.

Potrivit PMB, blocul Rosenthal, aşa cum este cunoscut, a fost construit în anul 1938, după planurile lui Radu Dudescu, la acea vreme arhitectul şef al Băncii Naţionale a României. Construcţia a costat circa 35 de milioane de lei şi timp de treizeci de ani a găzduit “Casa de Pensiuni, Împrumuturi şi Ajutoare” a angajaţilor BNR. Din anul 1968, a fost sediul Băncii Române de Comerţ Exterior. După 1999, imobilul a rămas în paragină.

„Clădirea - monument istoric – are un subsol pe două niveluri, cinci etaje de birouri, o sală de conferinţe, la etajul şapte se află o sală de sport mşi un bufet la etajul opt. La parter au fost spaţii comerciale. În anul 2006, doar o parte din imobilul de aproape opt mii de metri pătraţi a fost transferată prin Hotărâre de Guvern din administrarea Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, în proprietatea publică a Municipiului Bucureşti. Abia în anul 2017, Primăria Municipiului a obţinut dreptul de administrare asupra întregii clădiri încadrată în clasa II de risc seismic”, se mai arată în comunicatul PMB.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici