O companie din Galaţi, prinsă în flagrant în timp ce executa activităţi miniere fără a avea licenţă

O companie din judeţul Galaţi a fost prinsă în flagrant în timp ce executa activităţi miniere fără a avea licenţă. Anchetatorii au oprit activităţile de pe şantier şi au confiscat mai multe utilaje în valoare de peste 400.000 de lei.

10940 afișări
Imaginea articolului O companie din Galaţi, prinsă în flagrant în timp ce executa activităţi miniere fără a avea licenţă

O companie din Galaţi, prinsă în flagrant în timp ce executa activităţi miniere fără a avea licenţă

Descoperirea a fost făcută în timpul unei acţiuni care a avut loc joi în satele gălăţene Hanu Conachi şi Lungoci.

„În urma celor 6 percheziţii domiciliare efectuate la data de 3 noiembrie, în comuna Fundeni - satul Hanu Conachi şi satul Lungoci, a fost constatată săvârşirea, în flagrant delict, de către reprezentanţii uneia dintre societăţile verificate, a infracţiunii de executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă”, a anunţat Poliţia.

La finalul acţiunii, anchetatorii au confiscat mai multe utilaje şi materiale.

„A fost luată măsura indisponibilizării a două excavatoare pe şenile, a unei staţii fixe de sortare şi a unei autobasculante, în valoare totală de 417.350 de lei. De asemenea, au fost ridicate documente contabile, împreună cu specialiştii antifraudă din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, în vederea conturării prejudiciului înregistrat în dauna bugetului de stat şi a fost dispusă măsura indisponibilizării a 3.500 de metri cubi de agregate minerale, în valoare de 122.500 de lei”, au precizat poliţiştii.

De asemenea, în timpul raziei, au fost identificate două persoane fizice care munceau fără a avea contracte individuale de muncă. Verificările au fost făcute în cadrul unui dosar penal de evaziune fiscală şi executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici