O cursă Bucureşti - Lisabona, cu 106 pasageri la bord, a aterizat de urgenţă la Marsilia. Computerul de bord al avionului a emis o avertizare de vibraţii la motor

O aeronavă cu 106 pasageri la bord, care a decolat marţi dimineaţă de pe Aeroportul "Henri Coandă" Otopeni şi trebuia să ajungă la Lisabona, a aterizat de urgenţă la Marsilia, în Franţa, a declarat, pentru MEDIAFAX, Teo Postelnicu, de la Biroul de presă al aeroportului. Compania aeriană TAP Portugal a anunţat ulterior că avionul a aterizat de urgenţă la Marsilia din motive tehnice - computerul de bord a emis o avertizare de vibraţii la unul dintre motoarele aeronavei.

607 afișări
Imaginea articolului O cursă Bucureşti - Lisabona, cu 106 pasageri la bord, a aterizat de urgenţă la Marsilia. Computerul de bord al avionului a emis o avertizare de vibraţii la motor

O cursă Bucureşti - Lisabona, cu 104 pasageri la bord, a aterizat de urgenţă la Marsilia (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

UPDATE 17:30 - Computerul de bord al avionului redirecţionat a emis o avertizare de vibraţii la motor

Compania aeriană TAP Portugal spune că avionul cu 106 pasageri care a decolat marţi dimineaţă de pe Aeroportul "Henri Coandă" Otopeni a aterizat de urgenţă la Marsilia din motive tehnice - computerul de bord a emis o avertizare de vibraţii la unul dintre motoarele aeronavei.

Compania aeriană TAP Portugal precizează că zborul TP1345 care a decolat din Bucureşti către Lisabona a fost redirecţionat în mod preventiv către Marsilia din motive tehnice: computerul de bord a emis o avertizare de vibraţii la unul dintre motoarele aeronavei.

"De aceea, în acord cu procedurile foarte stricte şi riguroase de siguranţă ale companiei, a fost implementată conduita preventivă de redirecţionare a zborului către Marsilia, acolo unde aeronava A319 a aterizat în condiţii normale şi de deplină siguranţă", se arată într-un comunicat transmis agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit companiei, cei 106 pasageri aflaţi în aeronavă au primit asistenţă, oferindu-li-se apă şi mâncare.

De asemenea, compania spune că au fost luate toate măsurile pentru transportul pasagerilor către destinaţia finală în cel mai scurt timp posibil - pasagerilor care aveau rezervate zboruri în conexiunea acestuia li s-au oferit variante de călătorie din Marsilia direct către destinaţia finală (acolo unde a fost posibil), în timp ce alţii au fost îmbarcaţi pe zborul TP409 către Lisabona (care a plecat din Marsilia la ora 12.10, ora locală) şi apoi, în continuare pe zborurile de legătură.

"Mai mult, zborul TP433 – Paris/Lisabona operează astăzi în mod excepţional via Marsilia pentru a asigura posibilitatea transportării către Lisabona a pasagerilor rămaşi. Plecarea din Marsilia a fost la ora locală 14.50, cu sosire la Lisabona la ora locală 15.50", se mai arată în comunicatul transmis MEDIAFAX.

Compania mai spune că regretă orice inconvenient cauzat pasagerilor şi că face toate eforturile pentru a asigura transportarea acestora către oraşele de destinatie cât mai rapid.

Aeronava a plecat la ora 05.08 de pe Aeroportul "Henri Coandă" şi trebuia să ajungă la Lisabona la ora 09.22, a precizat Teo Postelnicu.

În timpul zborului, piloţii au cerut permisiunea să aterizeze de urgenţă, fiind direcţionaţi spre Aeroportul din Marsilia.

Avionul, un Airbus A319, a aterizat în siguranţă la Marsilia, la ora 07.40, a mai spus Teo Postelnicu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici