O cursă Tarom s-a întors din drum după o oră de zbor din cauza unei fisuri la unul dintre geamurile avionului / Primarul Constanţei, aflat în aeronavă: Reacţia a fost exemplară

O cursă Tarom Bucureşti – Barcelona, care a decolat joi de pe Aeroportul Henri Coandă la ora 08.49, s-a întors din drum după aproximativ o oră de zbor, din cauza unei fisuri apărute la unul dintre geamurile avionului, anunţă compania aeriană.

2358 afișări
Imaginea articolului O cursă Tarom s-a întors din drum după o oră de zbor din cauza unei fisuri la unul dintre geamurile avionului / Primarul Constanţei, aflat în aeronavă: Reacţia a fost exemplară

O cursă Tarom s-a întors din drum după o oră de zbor din cauza unei fisuri la unul dintre geamurile avionului

"Cursa TAROM ROT 421 Bucureşti – Barcelona, de astãzi, 26 Aprilie 2018, operată cu o aeronavă de tip BOEING 737-700, care a decolat de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă la ora locală 08:49, s-a întors din drum dupa aproximativ o oră de zbor, din cauza unei uşoare fisuri apărute la unul dintre geamurile cabinei de pasageri", se arată într-un comunicat de presă al Tarom, remis joi MEDIAFAX.

Reprezentanţii companiei aeriene transmit că decizia comandantului respectă procedura prevăzută în manualul de zbor al aeronavei şi că siguranţa pasagerilor nu a fost pusă în pericol nicio clipă.

Aeronava a aterizat în siguranţă pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, pasagerii au fost debarcaţi, primesc asistenţã la sol şi vor decola în scurt timp către destinaţia iniţială.

Primarul Constanţei, aflat în avionul întors din drum: Reacţia a fost exemplară

Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, aflat în avionul întors din drum după aproximativ o oră de zbor, din cauza unei fisuri apărute la unul dintre geamurile cabinei de pasageri, spune că reacţia angajaţilor companiei a fost exemplară. ”Toată lumea a înţeles situaţia”, a afirmat edilul.

Edilul constănţean, care se afla în avion împreună cu familia, a povestit că, la un moment dat, s-a auzit un zgomot neobişnuit, iar apoi fisura a fost observată de unul dintre pasageri, o femeie, aflată chiar în apropierea sa. Ea a anunţat imediat echipajul, reacţia acestuia fiind ”exemplară”.

”Am fost aproape de locul în care doamna a remarcat imediat că a apărut o fisură. A anunţat de îndată personalul însoţitor, iar reacţia a fost admirabilă, exemplară. Au comunicat foarte bine, personalul de bord cu comanda aeronavei, comandantul a luat apoi decizia de a întoarce nava către aeroport, iar comunicarea întregului personal a fost excepţională”, a spus Făgădău.

El a mai povestit că ceilalţi pasageri din aeronava cu probleme au fost liniştiţi şi calmi şi s-a declarat mulţumit de întreaga prestaţie a reprezentanţilor companiei TAROM, inclusiv după ce avionul a aterizat, iar oamenii au fost conduşi înapoi în aeroport.

”Nota 10 pentru reacţia Tarom, într-un incident destul de neobişnuit, dar fermitatea repetării procedurii este admirabilă. Toată lumea a înţeles că s-a luat cea mai bună decizie pentru siguranţa pasagerilor”, a declarat primarul Constanţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici