Video O Dacie 1300, în mijlocul New York-ului paralizat de pandemie. Explicaţia din spatele gestului

  • Prima Dacie 1300 adusă în SUA a fost vedeta unei sesiuni foto pe străzile pustii ale oraşului New York
  • Eduard Palaghiţă, proprietarul maşinii, a vrut să arate astfel cât de pustiu este oraşul afectat de pandemie
  • Automobilul, primul model românesc ce a parcurs celebra Route 66, este 100% Made in Romania
1641 afișări

Ce zici când vezi o Dacie veche în centrul unui mare oraş? Tipic românesc, nu-i aşa? Nu la fel au reacţionat americanii, când în mijlocul New-York-ului şi-a făcut apariţia un român cu maşina lui comunistă. 

“La ştiri nu am văzut să se dea despre New York, adică una este să vezi la ştiri şi alta să vezi cum este într-adevăr, adică cât de pustiu este. Şi, folosind maşina şi cadrele în care am pus-o, se vede altcumva cât de pustiu este”.

Eduard şi-a fotografiat autoturismul pe străzile metropolei şi l-a făcut celebru în câteva ore, pe internet. Exemplarul este primul adus în SUA şi, totodată, prima maşină românească ce a parcurs celebra autostradă Route 66.

"Mereu promovez ceea ce fac, adică faptul că am adus o Dacie în America, am fost şi pe Ruta 66 cu ea, adică pe roţi din New York până în California. Şi îmi place să fac poze, Dacia este simbolul României”.

Eduard Palaghiţă spune că mulţi recunosc maşina pe stradă, dar sunt şi unii care cred că este un Renault 12.  

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici