O familie a rămas fără bani după ce i-a venit o factură la curent de 1 milion de lire sterline

O familie din Kent a rămas fără bani în cont, după ce a fost anunţată că datorează aproape 1 milion de lire sterline furnizorului de energie electrică şi că i s-au prelevat din cont 80.000 de lire sterline prin debit direct.

5149 afișări
Imaginea articolului O familie a rămas fără bani după ce i-a venit o factură la curent de 1 milion de lire sterline

O familie a rămas fără bani după ce i-a venit o factură la curent de 1 milion de lire sterline

"A fost destul de amuzant la început”, a declarat Richard Baron, care locuieşte în Deal, Kent, împreună cu soţia sa şi cei doi copii mici.

El primise un e-mail în care i se comunica faptul că plăţile sale de debit direct urmau să ajungă la 80.124 de lire sterline pe lună, totalizând 961.488 de lire sterline pentru întregul an.

"Am presupus că a fost doar o eroare pentru că, evident, nu are nimic de-a face, în niciun caz, cu cât utilizăm noi", a spus el, relatează The Guardian.

Factura de electricitate a familiei se ridica de obicei la 150 de lire sterline pe lună şi aveau deja un credit de 1.000 de lire sterline, deoarece compania luase plăţi mai mari decât consumul familiei, în ciuda faptului că aceasta avea un contor inteligent.

Baron a sunat la EDF şi a fost redirecţionat către trei departamente diferite înainte ca un angajat să descopere ce s-a întâmplat.

"A spus că pare să fie doar o problemă cu sistemul lor şi că o vor remedia", a spus el.

Cu toate acestea, câteva zile mai târziu, aplicaţia încă arăta că bărbatul trebuie să plătească 80.000 de lire sterline, aşa că a sunat din nou şi a fost asigurat că problema va fi rezolvată. Dar nu a fost aşa.

"Soţia mea a primit un mesaj text pe la ora 7 dimineaţa în care i se spunea că avem fonduri insuficiente în cont, dar nu menţiona suma. Când m-am uitat lipseau 76.000 de lire sterline", a spus Baron.

Acesta a contactat departamentul de fraude al băncii sale, care a reuşit să ramburseze banii la câteva ore după ce a fost efectuată plata.

După ce şi-a anulat debitul direct din cont, familia a fost trecută la un plan tarifar mai scump de către furnizorul de energie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici