O femeie a obţinut aproape 9.000 de euro prin metoda „Accidentul”, în Sibiu

Poliţiştii din Sibiu au reţinut o femeie din Hunedoara care, folosindu-se de metoda „Accidentul”, a obţinut de la două persoane aproape 9.000 de euro.

1130 afișări
Imaginea articolului O femeie a obţinut aproape 9.000 de euro prin metoda „Accidentul”, în Sibiu

O femeie a obţinut aproape 9.000 de euro prin metoda „Accidentul”, în Sibiu

Poliţiştii din Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, au făcut joi o percheziţie în oraşul Sibiu. O femeie în vârstă de 39 de ani, din judeţul Hunedoara, a fost reţinută.

Din cercetări a reieşit că, în zilele de 7 noiembrie şi 18 decembrie 2022, femeia ar fi indus în eroare două vârstnice din municipiul Sibiu, cu privire la necesitatea efectuării unor intervenţii chirurgicale asupra unor membri de familie care ar fi suferit aşa - zise accidente, intervenţii medicale costisitoare pentru care ar fi solicitat şi primit suma de 18.400 de lei şi 5.000 de euro.

Femeia urmează să fie prezentată instanţei.

„Poliţiştii sibieni le recomandă cetăţenilor să nu dea curs solicitărilor primite telefonic sau personal de a oferi sume de bani unor persoane necunoscute sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost implicată într-un accident, de cele mai multe ori rutier, şi ar avea nevoie de bani fie pentru rezolvarea situaţiei juridice, fie pentru intervenţii medicale de urgenţă. Dacă primiţi o astfel de solicitare, păstraţi-vă calmul, sunaţi-vă ruda respectivă indiferent de oră, solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare. Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini. Nu le furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini. Atenţie! Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, despre care se presupune că deţin acasă sume mari de bani şi rude care nu se află în proximitatea lor”, avertizează IPJ Sibiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici