O femeie a primit peste 400.000 de dolari într-un proces împotriva oraşului New York

O femeie din Manhattan a primit vineri peste 400.000 de dolari din partea unui juriu federal după ce a dat în judecată oraşul New York şi departamentul de poliţie al acestuia, afirmând că a suferit un traumatism cranio-cerebral când a fost aruncată la pământ de un sergent de poliţie în timp ce servea ca medic pentru protestatari în timpul evenimentelor Occupy Wall Street din 2012.

811 afișări
Imaginea articolului O femeie a primit peste 400.000 de dolari într-un proces împotriva oraşului New York

Sursa foto: AP

Mary Tardif, în vârstă de 33 de ani, a câştigat 431.250 de dolari la aproape un deceniu după ce a intentat procesul în 2013. Ea ceruse daune nespecificate pentru rănile suferite în calitate de medic pentru protestatari la mai multe mitinguri organizate în Manhattan, scrie AP.

"Mă simt ca şi cum aş fi cunoscut de fapt dreptatea pentru prima dată", a declarat Tardif, care lucrează la Broadway Advocacy Coalition, unde face interpretariat în limbajul semnelor pentru spectacolele de pe Broadway şi este consilier pentru persoanele cu dizabilităţi.

Tardif, care suferă de epilepsie de la vârsta de 19 ani, a declarat că a considerat verdictul o victorie pentru acei "ocupanţi care nu au apucat să vadă această zi sau nu au apucat să aibă o zi în instanţă".

"Se simte ca o victorie pentru noi toţi. Mi-aş dori să o pot împărtăşi cu ei. Au fost atât de mulţi", a spus ea, vorbind despre alte persoane care au fost rănite la mitinguri.

Nick Paolucci, un purtător de cuvânt al Departamentului juridic al oraşului New York, a declarat că oraşul este "dezamăgit de acest rezultat".

El a precizat că un juriu din 2018 a respins pretenţiile înainte ca a doua Curte de Apel a Circuitului 2 din Manhattan să reintroducă cazul, citând deficienţe în primul proces.

Paolucci a spus că Tardif "nu a fost niciodată aruncată la pământ, aşa cum a susţinut. În plus, şi din nefericire, juriul nu a ştiut că reclamanta a introdus noi leziuni la acest al doilea proces care nu au fost niciodată invocate în cazul iniţial".

În timpul declaraţiilor de deschidere, avocatul oraşului, Michael Viviano, a declarat că un sergent de poliţie, care între timp a fost promovat la gradul de locotenent, a apucat-o pe Tardif de braţe pe 21 martie 2012 şi a îndepărtat-o în timp ce poliţia curăţa un parc din Union Square, deoarece aceasta îşi pusese mâinile pe spatele unui ofiţer de poliţie.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici