O femeie a profesat ca avocat câţiva ani fără să aibă această calitate. Baroul Gorj cere anchetă

Baroul Gorj a sesizat Poliţia, vineri, în cazul unei femei care timp de mai mulţi ani a profesat ca avocat şi a pledat inclusiv în cauze penale, fără a avea această calitate, situaţia fiind sesizată de un alt avocat, care a descoperit că femeia folosea documente ale unui cabinet din Olt.

444 afișări
Imaginea articolului O femeie a profesat ca avocat câţiva ani fără să aibă această calitate. Baroul Gorj cere anchetă

O femeie a profesat ca avocat câţiva ani fără să aibă această calitate. Baroul Gorj cere anchetă (Imagine: Catalina Filip/ Arhiva Mediafax Foto)

Conform decanului Baroului Gorj, Florin Homescu, femeia, Rodica Vîrtosu, care este absolventă de Drept, dar nu are calitatea de avocat, s-a prezentat, în ultimii şapte-opt ani, la instanţele din Gorj, folosind o delegaţie din partea cabinetului avocatei Nina Pascu din judeţul Olt.

Situaţia a fost descoperită de către avocatul Lucreţiu Gheju din baroul Gorj, care, pentru a-şi apăra un client, a verificat toate documentele din dosar, inclusiv delegaţia Rodicăi Vîrtosu.

Gheju a observat că delegaţia prezentată instanţei era emisă de cabinetul din Olt al Ninei Pascu şi semnată de altcineva, ulterior avocatul făcând verificări şi aflând că nu există niciun avocat cu numele Rodica Vîrtosu.

El a informat Baroul Gorj, care a solicitat informaţii suplimentare Baroului Olt, răspunsul primit fiind că nu există un avocat cu numele Rodica Vîrtosu.

Lucreţiu Gheju a mai spus că de aproximativ două săptămâni, de când se fac verificări în acest caz, Rodica Vîrtosu nu s-a mai prezentat la instanţă, respectiv la Judecătoria Motru, lăsându-şi clienţii fără apărare.

Conform sursei citate, în baza legislaţiei actuale, hotărârile instanţelor în care apărarea era obligatorie, respectiv cauze penale, iar Vîrtosu a pledat ca avocat, sunt nule.

Vineri, Baroul Gorj a sesizat Poliţia pentru a face o anchetă în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici