O femeie din Dolj care a fost diagnosticată cu virusul West Nile, a murit la spital

O femeie în vârstă de 75 de ani, din Dolj, diagnosticată cu virusul West Nile, a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova. Femeia suferea şi de alte boli, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1495 afișări
Imaginea articolului O femeie din Dolj care a fost diagnosticată cu virusul West Nile, a murit la spital

O femeie din Dolj care a fost diagnosticată cu virusul West Nile, a murit la spital

Purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, Ştefan Popescu, a declarat pentru MEDIAFAX că femeia de 75 de ani era internată la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Craiova şi a murit în urmă cu două zile, la cinci zile după internare.

”Azi am primit rezultatul testului de la Bucureşti, care confirmă că a fost infectată cu virusul West Nile. Ea s-a internat pentru manifestări de tip meningită cu lichid clar şi s-au luat probe, care s-au trimis la Bucureşti. Ea avea o suferinţă renală, insuficienţă renală şi nişte accidente vasculare în antecedente”, a spus purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.

Astfel, numărul deceselor din cauza infecţiei cu virusul West Nile, ajunge la 13, de la începutul sezonului cald.

Joi, Ministerul Sănătăţii anunţa că au fost înregistrate 117 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecţia cu virus West Nile şi 12 decese, însă persoanele din urmă sufereau şi de alte afecţiuni.

Sursa citată mai precizează că faţă de anul trecut, debutul perioadei de îmbolnăviri s-a produs cu trei săptămâni mai devreme, iar specialiştii apreciază că ne apropiem de vârful epidemic din acest sezon, dar nu este vorba despre o epidemie, aşa cum a fost în anii 1996, 2010 şi 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici