O femeie însărcinată, copilul ei şi alte două persoane, lovite de un camion pe trecerea de pietoni - VIDEO

Patru persoane, între care o femeie însărcinată şi copilul acesteia, au fost lovite marţi de o autobasculantă care, în apropierea complexului Lotus din Oradea, nu a oprit la timp în faţa unei treceri pentru pietoni, cu toate că avea roşu la semafor.

55 afișări
Imaginea articolului O femeie însărcinată, copilul ei şi alte două persoane, lovite de un camion pe trecerea de pietoni - VIDEO

O femeie însărcinată, copilul ei şi alte două persoane, lovite de un camion pe trecerea de pietoni (Imagine: Mediafax Foto)

Accidentul s-a petrecut pe artera care leagă cartierul Nufărul de centrul municipiului Oradea, la trecerea de pietoni semaforizată din dreptul bisericii aflate în construcţie lângă complexul comercial Lotus.

Potrivit mai multor martori, câţiva pietoni se pregăteau să traverseze Bulevardul Cantemir, în momentul în care patru persoane au fost lovite de un camion.

"Eram mai mulţi pietoni pe partea dinspre blocuri, care aşteptam să trecem strada. Eu, când am văzut că vine un camion care nu opreşte în dreptul marcajului dinaintea zebrei, m-am oprit. Dar trei femei şi un copil au pornit pe zebră repede şi au fost lovite", a declarat un martor.

Acesta a afirmat că, alături de şofer, în cabina autobasculantei mai erau doi bărbaţi, care păreau să discute cu acesta.

"Cred că şoferul era prins în discuţie şi nu a fost atent, căci viteză nu avea", a adăugat el.

Şoferul, Gheorghe Lucaciu, a declarat însă că o parte din vinovăţie o aveau pietonii.

"Eu aveam vreo 35 de kilometri pe oră, eram pe banda unu, şi am intrat încet pe galben, dar din păcate şi grupul de femei s-a aruncat pe zebră foarte repede. Nici nu şi-au dat seama că n-am putut opri, fiindcă vorbeau între ele", a spus conducătorul autobasculantei.

"Din cercetările de până acum, rezultă că şoferul autobasculantei nu a oprit la culoarea roşie a semaforului şi a surprins pe trecerea de pietoni un grup de patru persoane, pe care le-a acroşat. Două femei au fost lovite ceva mai grav, iar o altă femeie şi copilul acesteia uşor", a declarat comisarul şef Dorin Sava, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Bihor.

Video stirileprotv.ro

La faţa locului, au intervenit trei maşini SMURD, apoi încă două ale Ambulanţei şi şase maşini ale Poliţiei Rutiere.

Dr. Larisa Chirilă, medic de gardă la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Oradea, a declarat că la UPU au fost aduse patru persoane, dar niciuna nu are viaţa sau integritatea fizică puse în pericol.

"O femeie de circa 40 de ani are contuzii la membrele inferioare, o alta are o plagă contuză la nivelul craniului, traumatism cranio-cerebral, o femeie de vreo 30 de ani are o contuzie la un umăr şi sarcina nu este afectată, iar băieţelul de trei-patru ani nu are nicio contuzie, este doar sub şoc", a explicat dr. Larisa Chirilă.

Ea a precizat că cei patru pacienţi vor rămâne internaţi până miercuri, pentru supraveghere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici