O femeie se află în comă profundă de două zile, după ce i s-a făcut rău la serviciu

O femeie a fost internată în stare gravă, marţi, în Secţia de anestezie-terapie intensivă a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, după ce i s-a făcut rău la serviciu şi şi-a pierdut cunoştinţa timp de mai multe minute.

231 afișări
Imaginea articolului O femeie se află în comă profundă de două zile, după ce i s-a făcut rău la serviciu

O femeie se află în comă profundă de două zile, după ce i s-a făcut rău la serviciu (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, declara că o ambulanţă a fost solicitată la un imobil situat în Splaiul Unirii nr. 319, unde unei femei i s-a făcut rău.

"Când echipajul a ajuns la faţa locului, acolo erau deja medici de la o ambulanţă privată şi din Centrul Medical Unirea, aflat în aceeaşi clădire. Pacienta era în fibrilaţie ventriculară. Ea a fost resuscitată timp de o oră şi jumătate şi a fost internată în Secţia de anestezie-terapie intensivă a Spitalului Universitar de Urgenţă", preciza Opriţa.

După două zile, starea femeii este în continuare gravă, ea fiind în comă profundă, iar rezultatele testelor indică o inflamare a muşchiului inimii pe fond viral, fără să fie evidenţiat surmenajul fizic, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX medicul Bogdan Popescu.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, medicul Bogdan Popescu, a precizat că nu a putut fi stabilită cauza şocului suferit de femeie. Un singur rezultat al analizelor indică faptul că pacienta a avut o miocardită virală, aceasta însemnând o inflamare a muşchiului inimii provocat de infecţie.

El a precizat că investigaţiile privind hormonii care ar indica un surmenaj prelungit infirmă această supoziţie.

"Nu avem niciun rezultat care să indice faptul că suferinţa i-a fost cauzată de surmenaj, însă mai aşteptăm şi alte rezultate de laborator. Prognosticul rămâne rezervat în acest caz", a mai spus medicul Bogdan Popescu.

Întrucât femeia şi-a pierdut cunoştinţa mai mult de cinci minute, riscul apariţiei leziunilor cerebrale ireversibile este foarte mare, a adăugat purtătorul de cuvânt al SUUB.

El a mai spus că miercuri pacienta a fost supusă unei intervenţii chirurgicale pentru hematomul cerebral, în vederea decompensării zonei.

Potrivit companiei la care femeia lucra, Ipsos Interactive Services, Carmen Ramona Ciciu are 34 de ani şi ultima oară a fost supusă unui control de medicina muncii în luna decembrie a anului trecut, în urma căruia a obţinut rezultatul "apt".

"Ultimul control efectuat de medicul de medicina muncii a fost realizat în decembrie 2009. Rezultatul obţinut: apt. În ultimii ani, angajata firmei noastre a efectuat la intervale regulate (anual) control de medicina muncii. În toate cazurile, rezultatul obţinut a fost apt", precizează compania la care este angajată femeia într-un comunicat de presă.

Carmen Ramona Ciciu este angajată ca programator în această companie din anul 2002, iar în perioada octombrie 2007 - mai 2008 a fost în concediu de maternitate şi creştere a copilului.

Angajatorul precizează că programul normal de lucru al femeii este de opt ore, plus o oră pauză de prânz (9.30 - 18:30), iar în perioada ianuarie - martie 2010 durata medie de lucru a fost de opt ore şi 30 de minute.

Carmen Ramona Ciciu este căsătorită şi are doi copii.

Activitatea principală a companiei, care are sediul central în Franţa, este de colectare date pe bază de chestionar administrat online şi funcţionează în România din anul 2000.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici