O fetiţă de 14 ani şi o femeie de 43 de ani au murit din cauza pneumoniei

O fetiţă de 14 ani şi o femeie de 43 de ani, din Bistriţa-Năsăud, au murit din cauza pneumoniei, în ultima săptămână fiind înregistrate 313 cazuri de pnemonii, din care 57 de persoane au fost internate în spital, cu forme grave ale bolii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

446 afișări
Imaginea articolului O fetiţă de 14 ani şi o femeie de 43 de ani au murit din cauza pneumoniei

O fetiţă de 14 ani şi o femeie de 43 de ani au murit din cauza pneumoniei

Potrivit DSP Bistriţa-Năsăud, în judeţ nu gripa a creat probleme, ci pneumoniile, deoarece numai în ultima săptămână au fost înregistrate 313 cazuri noi de pneumonie din care 57 de bistriţeni au dezvoltate forme foarte grave ale bolii şi au necesitat internare.

Din cauza acestei afecţiuni, un copil de 14 ani şi o femeie de 43 de ani au murit.

“Este vorba de o fetiţă de 14 ani din Dumitriţa care suferea şi de parapareză spastică, retard psihic şi epilepsie, cu probleme grave de sănătate şi de o femeie de 43 de ani din Nimigea, aparent fără probleme, dar se pare că avea şi alte afecţiuni. În primă fază a fost suspectată de gripă dar testul a fost negative. Se pare că avea ceva boală pulmonară cronică, fiind în curs de investigare”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, dr. Anca Andriţoiu.

Medicii spun că pacienţii se prezintă foarte târziu pentru investigaţii şi din acest motiv apar forme foarte grave ale bolii.

În ultimele zile medicii de familie din Bistriţa-Năsăud au diagnosticat 313 persoane cu pneumonii, dintre care 57 au fost internate în spital.

“Pacienţii ar trebui să meargă la primele simptome la medic dar sunt unii care aşteaptă până târziu, alţii care nu vor să stea la cozi pentru că la medicii de familie este acum mare nebunie şi, pentru a nu se răspândi boala aşa de repede trebuie să respecte normele de igienă”, a mai spus dr. Anca Andriţoiu.

Conform Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, în ultima săptămână 3.022 de pacienţi au fost diagnosticaţi cu viroze, 135 fiind internaţi în spital. În cee ace priveşte gripa, de la debutul sezonului au fost înregistrate 16 cazuri însă niciunul grav, care să necesite internare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici