O fetiţă de 4 ani ar fi fost dată afară de la grădiniţă, chiar de ziua ei. Bunicul: „Ne-a povestit că alţi colegi şi-au dat pantalonii jos în faţa ei”

Autorităţile din Craiova au început o anchetă după acuzaţii lansate de rudele unei fetiţe de 4 ani. Familia copilei spune că aceasta a fost dată afară de la grădiniţă chiar de ziua ei, pentru că este „un copil problemă”. Reprezentanţii grădiniţei susţin că nu au dat afară pe nimeni.

4952 afișări
Imaginea articolului O fetiţă de 4 ani ar fi fost dată afară de la grădiniţă, chiar de ziua ei. Bunicul: „Ne-a povestit că alţi colegi şi-au dat pantalonii jos în faţa ei”

O fetiţă de 4 ani ar fi fost dată afară de la grădiniţă, chiar de ziua ei. Bunicul: „Ne-a povestit că alţi colegi şi-au dat pantalonii jos în faţa ei şi i-au arătat...”

Bunicul fetiţei de 4 ani, Ion Gavrilescu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că fata a fost dată afară de la grădiniţă de o educatoare, chiar în ziua în care se pregătea să îşi serbeze onomastica, pe motiv că fetiţa ar fi „un copil problemă”.

„Mergând nora mea cu ea la grădiniţă cu pregătiri, sucuri, bombonele, prăjituri ca să servească colegii, efectiv doamna educatoare a luat-o de mânuţă şi le-a scos din clasă, spunând că din acel moment nu va mai putea frecventa această grădiniţă pentru că nepoţica mea ar fi un copil problemă”, a declarant Ion Gavrilescu.

Potrivit acestuia, însă, fetiţa are de mai multe luni comportamentul schimbat după ce vine de la grădiniţă, motiv pentru care familia a cerut sprijinul specialiştilor.

„În urmă cu două luni am atenţionat-o pe doamna educatoare că se întâmplă ceva cu nepoţica. Vine acasă plânsă, supărată, ne-a povestit că alţi colegi şi-au dat pantalonii jos în faţa ei şi i-au arătat ...., cu alţii a trebuit să se bată, să se zgârie, să se certe....Lucruri care s-au întâmplat în clasă unde doamna învăţătoare trebuia să fie între copii. (...) De un cinism rar întâlnit, mi-a spus că acest copil trebuie să plece din unitate pentru că ar fi un copil problemă, după dânsele. Între timp, nora mea a fost cu copilul la psihologul grădiniţei care a analizat copilul şi a zis că e un copil perfect sănătos, e un copil inteligent şi că are energie, e sănătos. Energie pe care învăţătoarea ar trebui să o canalizeze către activităţi”, a afirmat bunicul.

Acesta a cerut transferul copilei într-o altă grupă, dar a depus şi reclamaţii la Inspectoratul Şcolar Dolj şi la prefect, însă spune că micuţa nu a fost primită, marţi, în noua grupă: „S-a dus nora mea la prima oră şi învăţătoarea de acolo a zis că nu a primit nicio dispoziţie în acest sens şi a trimis-o acasă cu copilul de mână”.

Reprezentanţii Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dolj au declarat, pentru MEDIAFAX, că fetiţa nu a fost evaluată, ci a primit consiliere psihologică.

„Fetiţa nu a fost evaluată. Copilul era în curs de integrare, în consiliere. Atât şi nimic mai mult. Probabil sunt acolo probleme de adaptare. Colega mea s-a dus la consiliere de grup pentru a empatiza cu copilul, de două sau trei ori. Cu copiii la nivel preşcolar nu se lucrează aşa uşor. Nu te duci, îl iei de mână, <hai să te consiliez!>”, a declarat Alina Dascălu, directorul CJRAE Dolj.

La rândul său, Narcis Purcărescu, prefectul judeţului Dolj, a declarat, pentru MEDIAFAX, că grădiniţa fiind a statului, nu privată, „copiii nu trebuie daţi afară la maniera asta, cum s-a procedat cu fetiţa”.

„Nu ştim care e fenomenul, nu ştiu exact cum s-a întâmplat, de ce şi cum, dar n-a fost corect tratamentul suferit de fetiţă. Am vorbit la Inspectoratul Şcolar şi i-am rugat să rezolve situaţia”, a declarat Purcărescu.

În replică, directorul grădiniţei a negat că fetiţa a fost dată afară.

„N-a fost dată afară nici de la clasa cealaltă, martori sunt părinţii care au fost la uşă, şi nici de la clasa cea nouă unde va fi transferată. Mama doar a venit să informeze că e bolnavă. Martoră e doamna asistentă şi doamna educatoare de la clasă care, oricum, va trebui să dea fiecare în scris. (...) Doamna, mămica, a anunţat: <doamna educatoare, noi plecăm. Vă dorim sărbători fericite!>. N-a spus nicio secundă doamna educatoare să nu intre în clasă. (…) A fost hotărârea pe care a luat-o în vestiar după câteva discuţii cu alţi părinţi, nemulţumiţi de anumite gesturi ale fetiţei”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul grădiniţei, Lavinia Cilibiu.

Inspectoratul Şcolar Dolj a deschis o anchetă la grădiniţă, iar reprezentanţii instituţiei spun că vor fi analizate toate declaraţiile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici