O fetiţă de 5 ani care a încurcat sucul cu vin, dusă la spital în comă alcoolică. Cazul, anchetat şi de reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului

Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi au deschis o anchetă, marţi, după ce o fetiţă de cinci ani, din Schela, a fost dusă la spital în comă alcoolică, cu 1 la mie alcool în sânge, după ce ar fi băut vin crezând că suc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

435 afișări
Imaginea articolului O fetiţă de 5 ani care a încurcat sucul cu vin, dusă la spital în comă alcoolică. Cazul, anchetat şi de reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului

O fetiţă de 5 ani care a încurcat sucul cu vin, dusă la spital în comă alcoolică. Cazul, anchetat şi de reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului

Părinţii au chemat Ambulanţa când au văzut că fiica lor de cinci ani are o stare ciudată, iar medicii au stabilit că fetiţa este în comă alcoolică.

„Fata de cinci ani a fost găsită de echipajul nostru în comă alcoolică, părinţii au chemat salvarea (...). Este vorba despre o familie din Schela, fetiţa a fost transportată de urgenţă la Spitalul de Copii din Galaţi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean din Galaţi, Mihai Polinschi.

Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Copii „Sf. Ioan” din Galaţi au preluat pacienta cu o alcoolemie foarte mare, i-au administrat tratamentul specific în astfel de cazuri şi au salvat-o, dar va mai rămâne câteva zile în spital.

„Copilul este în stare bună acum, la noi a ajuns în stare euforică, a turnat într-o cană dintr-o sticlă de suc în care se afla vin şi a băut. Avea alcoolemie de 1 la mie, este periculoasă pentru copii. Nu a avut nevoie de spălături pentru că a vărsat de mai multe ori”, a declarat presei, medicul Silvia Dinescu.

Fata provine dintr-o familie săracă şi mai are încă şase fraţi. Mama copilului le-a povestit medicilor că totul s-a întâmplat când ambii părinţi erau plecaţi de acasă, iar fetiţa a băut vin dintr-o sticlă de suc.

„Din greşeală s-a întâmplat, pe masă era o sticlă de Cola şi copilul a crezut că este suc. Soţul era în sat să taie lemne la un vecin, iar eu eram la la magazin, ca să cumpăr cartofi. Am găsit copilul lângă masă, se împleticea, nu ştiam ce are, ne-a spus că nu are nimic, apoi am văzut că lipseşte vin din sticlă şi ne-am dat seama ce s-a întâmplat”, a spus Ileana Andone, mama copilului.

Cazul este anchetat şi de reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

„Am demarat o anchetă. Am luat legătură cu Serviciul de Asistenţă Socială din localitate, am aflat că este vorba de o familie care are şapte fraţi, cu vârste cuprinse între 5 şi 20 de ani, fetiţa care a ajuns la spital fiind cea mai mică. Acum trebuie să aflăm dacă a fost neglijenţa părinţilor sau pur şi simplu o întâmplare nefericită, un accident. Am aflat deja că nu este o familie cu probleme, nu au mai avut probleme până acum, nu sunt cunoscuţi ca fiind consumatori de alcool”, a spus directorul general adjunct al DGASPC Galaţi, Ciprian Groza.

Rezultatele anchetei vor fi cunoscute peste câteva zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici