O fetiţă de doi ani a murit după ce a căzut de la etajul şase

O fetinţă de doi ani şi jumătate, care a ajuns miercuri la spital, după ce a căzut de la etajul al şaselea al unui bloc din municipiul Cluj-Napoca, a decedat în urma traumatismelor suferite.

124 afișări
Imaginea articolului O fetiţă de doi ani a murit după ce a căzut de la etajul şase

O fetiţă de doi ani a murit după ce a căzut de la etajul şase (Imagine: Captură video Stirileprotv.ro)

Accidentul a avut loc pe strada Fabricii din cartierul Mărăşti al municipiului Cluj-Napoca.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, Gina Pop, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, în urma traumatismelor suferite, fetiţa a murit.

Potrivit sursei, fetiţa de doi ani şi jumătate, aflată în îngrijirea bunicii sale, a căzut de la geamul unei camere, de la etajul al şaselea al blocului.

La faţa locului, a ajuns un echipaj SMURD, care i-a acordat primele îngrijiri copilei, a stabilizat-o şi a transportat-o la Unitatea de Primire a Urgenţelor - Secţia Pediatrie.

Directorul Spitalului Clinic de Copii din Cluj-Napoca, Ioan Figan, a declarat că fetiţa care a căzut de la etajul al şaselea al unui bloc era în stare critică, având politraumatisme, printre care un traumatism cranio-cerebral sever, şi fiind în comă de gradul IV.

Poliţia va continua ancheta începută în acest caz.

Căderea fetiţei a fost amortizată de un trecător, care a încercat să o prindă în braţe

Căderea fetiţei a fost amortizată de un trecător, care a încercat să o prindă în braţe. Călin Petrindean, un tânăr care se afla în parcarea de lângă bloc, a văzut fetiţa atârnând pe geam şi a încercat să o prindă.

"Copilul era sus pe geam, a început să strige «Buni, buni!». Lumea, de pe geam, i-a zis să intre în casă, copilul nimic, şi-a scos un picior pe geam, apoi celălalt, a rămas cu mâinile atârnate de pervaz şi s-a scăpat. Am încercat să o prind, dar vă daţi seama de la etajul şase, are vreo zece kilograme, eu cât am putut i-am atenuat căderea", a declarat Petrindean.

DGASPC Cluj: Moartea fetiţei căzute de la etaj, un accident nefericit cauzat de o clipă de neatenţie

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj spun că, din primele date ale anchetei privind moartea fetiţei ce a căzut de la etajul VI, reiese că familia se ocupa foarte mult de îngrijirea ei şi că a fost un "accident nefericit" cauzat de "o clipă de neatenţie".

Nicoleta Molnar, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Cluj, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că, din primele date ale anchetei efectuate de Centrul pentru Copilul Abuzat din cadrul direcţiei, a fost vorba de un accident cauzat de "o clipă de neatenţie".

"În cazul fetiţei care a avut un accident cu sfârşit tragic, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj s-au autosesizat şi specialiştii din cadrul Centrului pentru Copilul Abuzat, asistenţi sociali şi un psiholog s-au deplasat la locul faptei încercând să stabilească primele legături cu familia. Deocamdată, foarte multe informaţii de la familie, având în vedere starea de şoc în care se află membrii familiei după acest accident nefericit, nu am putut obţine. Ceea ce vă pot spune este că, din relaţiile şi datele pe care le avem de la vecinii bunicii fetiţei, este o familie care într-adevăr se ocupă foarte mult de îngrijirea nepoatei lor, din păcate, o clipă de neatenţie a condus la acest accident nefericit", a declarat Molnar.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici