O fetiţă de trei ani, în comă la spital, după ce peste ea a căzut un aparat electrocasnic/ Fraţii fetiţei au fost preluaţi de Protecţia Copilului

O fată de 3 ani din comuna băcăuană Plopana a ajuns în comă la spital, după ce peste ea a căzut un televizor. Incidentul s-a petrecut când părinţii erau plecaţi de acasă, iar fetiţa şi 5 fraţi ai ei erau în grija unui bărbat. Anul trecut, fetiţa a fost operată după ce peste ea a căzut un frigider.

2086 afișări
Imaginea articolului O fetiţă de trei ani, în comă la spital, după ce peste ea a căzut un aparat electrocasnic/ Fraţii fetiţei au fost preluaţi de Protecţia Copilului

O fetiţă de trei ani, în comă la spital, după ce peste ea a căzut un aparat casnicspital

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău, Cătălina Creţu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că o fetiţă în vârstă de trei ani a fost transportată, duminică după-amiază, la spital, după ce peste ea a căzut un televizor.

Potrivit sursei citate, în momentul în care a avut loc accidentul, copilul şi ceilalţi cinci fraţi de 5,7, 8, 11 şi 12 ani se aflau în grija unui localnic.

„Este vorba despre un eveniment care s-a întâmplat când cei şase minori se aflau la domiciliu, supravegheaţi de o persoană de 48 de ani, din localitate. La un moment dat, unul dintre minori s-a urcat pe un dulap pe care era un televizor, s-a dezechilibrat, a căzut dulapul şi implicit şi televizorul, care a lovit în zona capului o minoră trei ani, care a fost transportată la spital. S-a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Cătălina Creţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Imediat după accident, fetiţa a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, în comă.

Părinţii au anunţat că anul trecut aceasta a fost operată, după ce peste ea a căzut un frigider.

„Acum este în stare mai bună, intubată, deschide ochii, faţă de cum a venit este o evoluţie favorabilă. Ea a venit în comă, într-o comă II, nu deschidea ochii, nu vorbea, s-a făcut tomograf în urgenţă şi s-au identificat mai multe leziuni nechirurgicale. A fost transportată în Secţia de ATI, pentru tratament şi monitorizare. Va rămâne internată, să vedem cum evoluează. De la familie am înţeles că anul trecut a mai avut un trauamatism, i-a căzut un frigider în cap. Am înţeles că a avut o intervenţie chirurgicală atunci”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Dan Andronic, medic specialist neurochirugie.

Direcţia Generală de Asistentă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bacău a deschis o anchetă în acest caz.

Fraţii fetiţei au fost preluaţi de Protecţia Copilului

Cei cinci fraţi ai feţitei au fost preluaţi, luni, de Protecţia Copilului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bacău a intervenit în regim de urgenţă, în cazul celor cinci fraţi ai fetiţei, după ce părinţii acestora au plecat de acasă şi i-au lăsat în grija unui localnic în vârstă de 48 de ani, iar peste fata de 3 ani a căzut un televizor.

„Cu acordul mamei, ceilalţi cinci copii au fost preluaţi în sistemul de protecţie până la finalizarea demersurilor legale şi sociale. O echipă s-a deplasat în teren pentru a evalua situaţia la domiciliul familiei. În total, familia are opt copii, două fete majore care nu mai locuiesc acolo şi cei şase minori", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Marian Vătămănescu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Bacău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici