O grenadă defensivă şi muniţie din Primul Război Mondial, descoperite într-o pădure din Argeş

Pirotehniştii ISU Argeş au intervenit, duminică într-o pădure din localitatea Sălătrucu, din judeţul Argeş, pentru a ridica şi distruge ulterior o grenadă defensivă şi muniţie din Primul Război Mondial, descoperite de un bărbat cu ajutorul unui detector de metale.

151 afișări
Imaginea articolului O grenadă defensivă şi muniţie din Primul Război Mondial, descoperite într-o pădure din Argeş

O grenadă defensivă şi muniţie din Primul Război Mondial, descoperite într-o pădure din Argeş

Echipajul pirotehnic al ISU Argeş şi un echipaj de poliţie au intervenit duminică după-amiază într-o pădure din localitatea Sălătrucu pentru cercetarea, identificarea, ridicarea şi transportul în vederea depozitării şi distrugerii ulterioare a unei grenade defensive, a 24 de cartuşe de calibrul 7.92 mm şi a patru tuburi de cartuşe de aceeaşi mărime, cu provenienţa din Primul Război Mondial.

Acestea au fost găsite de către un cetăţean cu ajutorul unui detector de metale.

Pirotehniştii precizează că muniţia neexplodată este foarte periculoasă şi de aceea oamenii trebuie să ştie ce trebuie să facă atunci când găsesc obiecte metalice care seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartuşe sau altele asemănătoare, respectiv să nu atingă aceste elemente să nu le lovească sau mişte din locul în care au fost găsite şi să nu încerce sădemonteze componentele muniţiei sau să le depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi.

„Apelaţi numărul unic de urgenţă 112 pentru ca echipajele specializate să intervină în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente”, este sfatul ISU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici