O lună de la INCENDIUL din Colectiv: Zeci de persoane au depus flori, lumânari şi s-au rugat la locul tragediei - GALERIE FOTO

Zeci de persoane, printre care mulţi copii, au depus flori, lumânări şi s-au rugat, luni, la locul în care a avut loc incendiul din clubul Colectiv în urmă cu o lună, soldat cu 60 de morţi şi sute de răniţi.

646 afișări
Imaginea articolului O lună de la INCENDIUL din Colectiv: Zeci de persoane au depus flori, lumânari şi s-au rugat la locul tragediei - GALERIE FOTO

Un steag tricolor, o vioară, jucării de pluş se numără printre obiectele expuse alături de flori şi lumânări, la clubul Colectiv.

GALERIE FOTO

Clubul Colectiv, din incinta fostei fabrici Pionierul, a devenit loc de pelerinaj, unde mii de oameni au depus lumânări şi flori. Printre ei au fost preşedintele Klaus Iohannis, reprezentanţii Casei Regale, preşedintele Poloniei, ambasadorul Franţei şi arhiepiscopul romano-catolic Ioan Robu.

În urmă cu o lună, un incendiu cuprindea unul din cluburile populare ale Capitalei, într-o seară de vineri, la concertul unei trupe rock. Goodbye to Gravity îşi lansa un nou album în prezenţa mai multor prieteni, jurnalişti, fotografi, altor muzicieni şi a sute de fani. Show-ul a inclus artificii, iar unul dintre stâlpii din apropierea scenei a luat foc, flăcările extinzându-se rapid la tavanul localului, ambele fiind acoperite cu burete de antifonare care nu era ignifug.

Deşi, iniţial, oamenii s-au îndreptat spre ieşire în ordine, la scurt timp s-a instalat panica şi haosul, după ce ieşirea s-a blocat din cauza celor care au căzut intoxicaţi. 

Autorităţile au anunţat atunci 26 de morţi. O altă victimă a murit în drum spre spital. Dintre cei 172 de răniţi care au ajuns la spital, au fost internaţi 147, aproape 100 fiind în stare critică şi gravă.

La o lună după incendiu, numărul morţilor a ajuns la 60, în timp ce în spitale din Bucureşti şi din străinătate se mai află internaţi 67 de răniţi din Colectiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici