O mănăstire construieşte trei căsuţe în care vor fi găzduiţi 18 copii orfani

  • Mănăstirea Turnu a primit autorizaţia de construire pentru căsuţe destinate copiilor orfani
  • Vor fi găzduiţi 18 copii fără părinţi
  • Cele trei căsuţe vor avea toate câte un nume
1846 afișări

Trei căsuţe care vor găzdui 18 copii orfani sunt ridicate, în această perioadă, la Mănăstirea Turnu din Prahova, cu bani din donaţii şi fonduri proprii. Reprezentanţii lăcaşului sunt de părere că în două luni lucrările vor fi terminate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La începutul lunii decembrie a anului trecut, Mănăstirea Turnu a primit autorizaţia de construire pentru căsuţe destinate copiilor orfani.

Lucrările au început în scurt timp pe terenul care se află peste drum de vechile chilii.

Părintele Pavel a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că aici se vor construi trei locuinţe destinate unui număr de 18 copii fără părinţi.

„Aici se vor construi trei căsuţe pentru copii orfani. Trei căsuţe de tip familial. Fiecare căsuţă pentru şase copii. Acest proiect este realizat de către mănăstire cu donaţii şi fonduri proprii (…)Fiecare căsuţă este prevăzută să adăpostească câte şase copii, doi copii în fiecare cămăruţă, fiecare cămăruţă este prevăzută cu o baie şi are o sală de mese şi bucătărioară. Există şi o cămăruţă pentru supraveghetor. Proiectul se realizează sub binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”, a declarat părintele Pavel.

Potrivit acestuia, lucrările sunt în grafic şi vor fi gata în două luni. Locuinţele nu au etaj, iar copilaşii care vor ajunge aici vor fi supravegheaţi în permanenţă.

„Este o perioadă în care centrele de plasament se vor închide şi copiii din centrele mari de plasament se vor muta în astfel de căsuţe de tip familial. Noi am început o colaborare cu DGASPC Prahova. Iniţial, prin cabinetul nostru de stomatologie. Medicul stomatolog care lucrează la cabinet, de aproximativ un an de zile, realizează consultaţii şi tratamente copiilor orfani de la casele de plasament din Prahova”, a spus părintele Pavel de la Mănăstirea Turnu.

Iar lucrările nu se vor termina aici.

„Ne-am gândit să realizăm şi un centru de zi pentru că aceşti copii, să aibă parte după orele de şcoală de o educaţie specială, de realizare a temelor, activităţi culturale, pictură, muzică şi activităţi sportive şi recreative. Mănăstirea deţine destul de mult teren împrejur şi ne gândim la un teren de sport”, a afirmat reprezentantul lăcaşului.

Cele trei căsuţe vor avea toate câte un nume după ce Mănăstirea a realizat un concurs prin care a rugat credincioşii să vină cu propuneri. Deocamdată nu au fost desemnaţi câştigătorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mănăstire,
căsuţe,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici