O manifestaţie va avea loc sâmbătă la Lyon împotriva expulzării romilor

O manifestaţie convocată la iniţiativa asociaţiilor de suţinere a romilor din Lyon va avea loc sâmbătă, la ora 10.00 (11.00, ora României), în piaţa Sathonay, din primul arondisment al acestui oraş, informează publicaţia locală Lyon Capitale.

157 afișări
Imaginea articolului O manifestaţie va avea loc sâmbătă la Lyon împotriva expulzării romilor

O manifestaţie va avea loc sâmbătă la Lyon împotriva expulzării romilor (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Acţiunea urmăreşte să denunţe creşterea numărului de expulzări în regiune. În perioada iulie-august, 609 romi originari din România, Kosovo, Bosnia-Herţegovina şi Macedonia au fost expulzaţi din şapte locuri diferite din Lyon. Un alt zbor charter cu destinaţia România a decolat joi 13 august cu 240 de persoane la bord.

În pofida protestelor asociaţiilor, Medecins du monde este singura dintre ele care a fost primită de instituţii începând cu ianuarie 2011. Scopul întâlnirii a fost de a evalua condiţiile sanitare din tabăra din Saint-Priest. Două zile mai târziu, pe 29 august, tabăra era goală şi 116 romi şi-au găsit refugiul într-un parc public din apropiere.

Miercuri, în timpul reuniunii de prezentare a evenimentului, apelul la manifestaţie fusese deja semnat de zeci de asociaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici